Παπαγεωργίου Μελίνα (Κύπρος)

Η Μελίνα Παπαγεωργίου γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1967 στη Λευκωσία, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Μετά το Λύκειο, φοίτησε στο English Tutorial Centre – Secretarial Studies και από το 1988 εργάζεται στο Δημόσιο.

Αγαπούσε ανέκαθεν το θέατρο. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (2004). Παρακολούθησε το Δικοινοτικό Εργαστήρι (2003) για τον Πιραντέλλο, με τον Σεμπαστιάνο Σαλβάτο και πήρε μέρος στην παράσταση που δόθηκε στο Λήδρα Πάλας και στις δύο γλώσσες, Ελληνική και Τουρκική, με το έργο του Πιραντέλο Το παραμύθι του παιδιού που το άλλαξαν.

Παρακολούθησε επίσης, εργαστήρι για τον Μπρεχτ με τον Χανς Ούβε Χάους, καθώς και Σεμινάρια (2005) για την αρχαία τραγωδία με τους Δέσποινα Μπεμπεδέλη και Νίκο Χαραλάμπους στο Σατιρικό Θέατρο. Με τον συνάδελφο της Δήμα Δημοσθένους έκανε για μικρό χρονικό διάστημα θεατρικό εργαστήρι στην ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Είναι φανατικός θεατής και, εκτός από το θέατρο, αγαπά τον κινηματογράφο.

Το γράψιμο αποτελεί για την Μελίνα Παπαγεωργίου εσωτερική ανάγκη και προσωπική ευχαρίστηση. Καταγράφει σκέψεις, γράφει διηγήματα και θεατρικά κείμενα. Το 2009 το έργο της Θυμωμένα Λουλούδια κέρδισε το Β΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Συγγραφής του ΘΟΚ. Παρακολούθησε το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής (2012) με τον Graham Whybrow, από το οποίο γεννήθηκε το έργο της Μεσοπάτωμα, καθώς και το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής (2013) με τη Χρύσα Σπηλιώτη.

Το έργο της Μεσοπάτωμα, το οποίο προέκυψε μέσα από το Πρόγραμμα PLAY, μια συνδιοργάνωση του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, έτυχε επεξεργασίας από σύμβουλο θεατρικής γραφής και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος σε σκηνοθετημένη ανάγνωση τον Νοέμβριο του 2013. Τον Μάρτιο του 2015 το έργο ανέβηκε επί σκηνής σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα, παραγωγή Φανταστικό Θέατρο.

Είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Σταύρο Παπαγεωργίου και μητέρα τριών παιδιών.

 


ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ


Μεσοπάτωμα, 2013

Θυμωμένα λουλούδια, 2009

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Μεσοπάτωμα, 2013

5 άνδρες - 1 γυναίκα

Θυμωμένα λουλούδια, 2009

1 άνδρας - 2 γυναίκες

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ζήρα Μαγδαλένα, Σκηνοθέτης