Σεϊτάνης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Σεϊτάνης γεννήθηκε στη Λάρισα. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Έπαιξε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1983 ενώ παράλληλα άρχισε να εργάζεται και ως βοηθός σκηνοθέτη. Το 1994 αρχίζει να σκηνοθετεί και το 1997 ιδρύει –και από τότε διευθύνει- το Θέατρο Νέων,  έναν θίασο ρεπερτορίου µε σαφή κατεύθυνση και προσανατολισμό προς τα παιδιά και τους νέους.

Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια για το θέατρο, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.  ∆ιετέλεσε µέλος, Γεν. Γραµµατέας και τώρα είναι Πρόεδρος του ∆.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους (Ελληνική ASSITEJ). Επίσης είναι µέλος του ∆.Σ. του Σωµατείου «Φίλοι Μίνου Βολανάκη».

Υπήρξε, για σειρά ετών, µέλος κριτικής  επιτροπής στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας και το 2004 µέλος της κριτικής επιτροπής του ΥΠΠΟ στον Κρατικό Διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά. Έχει γράψει για το θέατρο και την τηλεόραση κ.ά.  Θεατρικά έργα του για παιδιά: Παραµυθιάδα (πρωτότυπο), Χίλιες και µία νύχτες (διασκευή), Η Αλίκη στη χώρα των θαυµάτων (διασκευή), Αν εσύ… ήµουν εγώ! (πρωτότυπο), Ματίλντα (διασκευή), Το ασχηµόπαπο (διασκευή) κ.ά. 

 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

Αν εσύ… ήµουν εγώ!, 2002

Παραµυθιάδα, 1997

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Αν εσύ…ήμουν εγώ, 2002

3 άνδρες - 3 γυναίκες

Παραμυθιάδα, 1997

25 / Ελάχιστος αριθμός ηθοποιών: 5 άνδρες και 3 γυναίκες (ή 3 άνδρες και 5 γυναίκες)

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΪΤΑΝΗ

Σωμαρά Ευγενία, Θεατρολόγος M.phil.