Οι γυναίκες στη θάλασσα, 2002

3 άντρες – 2 γυναίκες

Παναγιώτης Μέντης

Τρεις γυναίκες, η Αλίκη, η Ρενέ και η Φιλιώ, τρεις γυναίκες που αντιπροσωπεύουν και τρεις διαφορετικές γενιές, θα συναντηθούν οδηγημένες από τις συμπτώσεις της προσωπικής τους ιστορίας, σ’ ένα Ελληνικό νησί. Και οι τρεις κινούνται γύρω από έναν άνδρα προσπαθώντας να προσδιορίσουν τα δικά τους όρια ελευθερίας. Προσπαθώντας να κατακτήσουν την αυτογνωσία τους.

Η Αλίκη, μια δημοσιογράφος που το κυνήγι της καριέρας την οδήγησε στη μοναξιά. Στο νησί θα γνωρίσει και θα ερωτευθεί το Μιχάλη. Η Ρενέ, καθηγήτρια στη Σουηδία έρχεται στο νησί για να γνωρίσει ο επτάχρονος τον πατέρα του, τον Μιχάλη. Η Φιλιώ είναι η μητέρα του Μιχάλη. Ανάμεσά τους το αρσενικό. Θύμα και θύτης. Κυνηγός και θήραμα.

Οι ήρωες του έργου κουβαλάνε την αγωνία και τη μοναξιά του σημερινού ανθρώπου και μ' αυτήν προσπαθούν να συμφιλιωθούν, ή απ' αυτή θέλουν να γλιτώσουν, μέσα από τις σχέσεις και τις πράξεις τους στις σκηνές που καταγράφουν τη συμπεριφορά τους.

 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Εκτός έδρας, 2003

3 άνδρες – 1 γυναίκα

Οι γυναίκες στη θάλασσα, 2002

3 άντρες – 2 γυναίκες

Εθνική Πινακοθήκη, 2000

5 άντρες – 4 γυναίκες (5 ηθοποιοί)

Ξένοι, 1998

6 άνδρες – 4 γυναίκες

La Cumparsita, 1997

1 άντρας – 1 γυναίκα

Ριάλιτι και σόου, 1996

3 άντρες - 4 γυναίκες

Άννα είπα!, 1992

3 άντρες - 4 γυναίκες

Playmobil, 1989

6 άντρες – 1 γυναίκα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΗ

Από το 1993, όταν παρουσιάζεται από σκηνής το πρώτο του έργο έως σήμερα, ο Παναγιώτης Μέντης αποτελεί μια σταθερή παρουσία στην ελληνική θεατρική γ...