Το παιχνίδι της Αλίκης, 2018

1 άνδρας - 1 γυναίκα

Δελίνα Βασιλειάδη

Ο Μάρκος είναι ένας διάσημος και εξαιρετικά επιτυχημένος συγγραφέας, ο οποίος βρίσκεται σε ένα άκρως βασανιστικό δημιουργικό αδιέξοδο. Η απόγνωση τον έχει καταβάλει, ο εκδότης τον πιέζει, οι θαυμαστές περιμένουν εναγωνίως το επόμενό του αριστούργημα. Η εικόνα της επιτυχίας, που πρέπει με κάθε θυσία να διαφυλαχτεί, κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι επικλήσεις του καλλιτέχνη στη Μούσα αμέτρητες. Και αναπάντητες. Ώσπου… Κάποια στιγμή η Μούσα εμφανίζεται… Με τη μορφή της Αλίκης! Αλλά το μονοπάτι της δημιουργίας, στο οποίο αυτή προ(σ)καλεί τον Μάρκο να βαδίσουν μαζί, όχι μόνο δεν είναι στρωμένο με τις όμορφες φράσεις, τις λέξεις που αυτός επιθυμεί, αλλά ούτε οδηγεί τελικά στον επιθυμητό -από τον συγγραφέα- προορισμό. Ο Μάρκος παρασύρεται σε ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης, όπου όλα τα μυστικά έρχονται στο φως και όλα τα λάθη αποκαλύπτονται. Θα συνειδητοποιήσει ποιος είναι πραγματικά, τι επιθυμεί πλέον από τη ζωή του και πού ακριβώς τον οδήγησε το κυνήγι των νεανικών του ονείρων. Ουσιαστικά, πέρα από ένα σχόλιο πάνω στην καλλιτεχνική αναζήτηση και δημιουργία, πρόκειται για μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο συντρόφους, δύο εραστές, ανάμεσα στα δύο φύλα, όπου η αλήθεια είναι πάντα υποκειμενική, τα όρια δυσδιάκριτα και η μάχη χωρίς έλεος, μέχρις εσχάτων.

 

Το θεατρικό έργο Το παιχνίδι της Αλίκης κυκλοφόρησε το 2019 από την Κάπα εκδοτική, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Ε.Π.Ο.Κ. «ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ 2019», τιμήθηκε το 2018 με το Α’ βραβείο θεατρικού έργου από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στην κατηγορία «Θεατρικό έργο» και με έπαινο στον 37ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών στην κατηγορία «Θεατρικό έργο», ενώ το 2020 ανακηρύχτηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος «Βιβλίο – θεατρικό έργο της χρονιάς 2019» και απέσπασε το Α’ βραβείο στην κατηγορία «Θεατρικό έργο» (Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2000-2019 «Βιβλία της χρονιάς»).

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Νανούρισμα, 2020

2 άνδρες - 1 γυναίκα

Παράδεισος κατ΄οίκον, 2019

4 άνδρες - 2 γυναίκες

Πέρασμα, 2016

2 άνδρες

Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου, 2018

1 γυναίκα - 13 άνδρες/ γυναίκες

Το παιχνίδι της Αλίκης, 2018

1 άνδρας - 1 γυναίκα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΛΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Με έργο πολυσχιδές που εκτείνεται σε διαφορετικά είδη λόγου και εικονοποιΐας, η Δελίνα Βασιλειάδη μας συστήνεται εδώ και καιρό ως συγγραφέας, μυθοπ...