Το πουλί που λείπει, 2015

5 άντρες – 4 γυναίκες

Τάνια Χαροκόπου

Η οικογένεια Δημοπούλου είναι μια συνηθισμένη ελληνική οικογένεια… Ο πατέρας ο Γιάννης, δημόσιος υπάλληλος, που του αρέσoυν ο τζόγος και οι γυναίκες. Η μητέρα η Αναστασία, παχουλή ελληνίδα μάνα, νοικοκυρά.

Ο γιος ο Νίκος, τεμπέλης άνεργος, με όχι σπουδαίες διανοητικές ικανότητες, περιμένει να πιάσει την καλή. Η κόρη η Λένα, οικολόγος, με εναλλακτικές ιδέες και αντιλήψεις. Τα δύο αδέλφια «τρώγονται» μεταξύ τους συνέχεια..

Η διπλανή οικογένεια Οικονόμου, απαρτίζεται από την Καίτη μια πενηντάρα που προσπαθεί να φαίνεται τριάντα, τον Στράτο που δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να εκπληρώσει τις επιθυμίες της Καίτης και την Μαρία την κόρη τους. Οι δύο οικογένειες έχουν μπλεχτεί…

Ο Γιάννης διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με την Καίτη, η οποία του παίρνει χρήματα για τις «ανάγκες της» και η οποία Καίτη είναι ερωτευμένη με τον Νίκο, που για κάποιες περιστασιακές συνευρέσεις τον πληρώνει από αυτά που παίρνει από τον πατέρα του.

Ο Γιάννης καταχράται ένα ποσό από την υπηρεσία του για τις διάφορες ανάγκες του και ο Νίκος του ζητάει ένα μέρος για να «επενδύσει» σε δουλειές, η Καίτη του ζητάει για κοσμήματα, η Λένα για οικολογικές έρευνες και η Αναστασία για να τα αποταμιεύσει.

Ο Νίκος παρασύρεται από έναν απατεώνα και  με τα χρήματα που του έδωσε ο πατέρας του φτιάχνουν αντίγραφο αρχαίου αγάλματος και το πουλάνε σε έναν  Άγγλο, ο οποίος τους πληρώνει με ακάλυπτες επιταγές.

Γίνεται ένα μπλέξιμο με πολλά ευτράπελα μεταξύ των δύο οικογενειών μέχρι που οδηγούνται στον εισαγγελέα ο Γιάννης που έχει αποκαλυφθεί η κατάχρηση, ο Νίκος που πούλησε το άγαλμα, ο Εγγλέζος που έδωσε ακάλυπτες επιταγές, η Καίτη που έκλεψε τα κοσμήματα για να δώσει στον Νίκο τα χρήματα που πήρε από τον Γιάννη. Όταν όλοι οι άλλοι φυλακίζονται, η Αναστασία και ο Στράτος που απόμειναν, ανακαλύπτουν πόσο ταιριάζουν μεταξύ τους. Η Λένα με την Μαρία φεύγουν μαζί, για να αφοσιωθούν στην περιβαλλοντική διάσωση.

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Σοφία σε θυμάμαι, 2017

1 άνδρας - 1 γυναίκα - 1 μουσικός

Πράσσειν άλογα, 2017

3 άνδρες- 2 γυναίκες

Τα βρωμοθήλυκα, 2016

1 άνδρας - 4 γυναίκες

Το άγνωστο σπέρμα, 2015

4 άνδρες - 3 γυναίκες

Μια σταγόνα φεγγαριού, 2015

4 άνδρες - 4 γυναίκες

Μας πήραν είδηση, 2015

2 άνδρες - 2 γυναίκες

Η τελευταία είδηση, 2014

7 άνδρες - 2 γυναίκες

Και έτερον ουδέν, 2019

2 άνδρες - 3 γυναίκες

Το πουλί που λείπει, 2015

5 άντρες – 4 γυναίκες

Το στικάκι, 2019

2 άνδρες - 1 γυναίκα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ