Και έτερον ουδέν, 2019

2 άνδρες - 3 γυναίκες

Τάνια Χαροκόπου

Η Τασώ, μια ηλικιωμένη αριστοκρατική κυρία, συγκινείται από την ιστορία της Μαρίνας, η οποία έχει εγκαταλείψει τον βίαιο σύντροφό της και είναι άστεγη και μόνη, και της παραχωρεί το διαμέρισμα του εγγονού της, που μένει μόνιμα στο εξωτερικό και επισκέπτεται την γιαγιά του 2-3 φορές τον χρόνο.

Οι δύο γυναίκες συμπαθούν η μια την άλλη και η Τασώ αποσκοπεί στο να παντρέψει τον εργένη εγγονό της με την Μαρίνα που κάνει την προσπάθειά της να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα.

Ο Ηλίας, ο εγγονός, επιστρέφει αιφνιδιαστικά στο διαμέρισμά του και χωρίς να έχει ειδοποιήσει την γιαγιά του με την μέλλουσα σύζυγό του για να την συστήσει στην γιαγιά του.

Στην αρχή, συγκατοικεί με την Μαρίνα, χωρίς να έχει πάρει είδηση ο ένας την ύπαρξη του άλλου, όταν όμως συναντιούνται δημιουργείται μια κωμική παρεξήγηση, με αστείες φραστικές αντιπαραθέσεις, ώσπου η γιαγιά να επιφέρει κάποιο προσωρινό συμβιβασμό.

Ο Ηλίας και η Μαρίνα νιώθουν αντιπάθεια ο ένας για τον άλλον και ο Ηλίας αναγνωρίζει στο πρόσωπο της Μαρίνας την «κλέφτρα» του πορτοφολιού του μέσα στο μετρό.

Η γιαγιά πάλι δεν συμπαθεί καθόλου την Λίλιαν την μέλλουσα νύφη και δεν πιστεύει τα όσα προσάπτουν στην Μαρίνα.

Παρ’ όλες τις κωμικές προσπάθειες του ζευγαριού να διώξουν την Μαρίνα από το σπίτι, δεν τα καταφέρνουν γιατί η Μαρίνα έχει σύμμαχο την γιαγιά, που εκβιαστικά ανακοινώνει στον Ηλία πως δεν θα του γράψει την  περιουσία της αν παντρευτεί την Λίλιαν.

Μετά από πολλές χιουμοριστικές αντιδράσεις και των τεσσάρων, ο Ηλίας αρχίζει να συμπαθεί την έξυπνη και ατακαδόρο Μαρίνα και να διασκεδάζει με τις αντιδράσεις της ενώ οι σπασμωδικές και κακοπροαίρετες αντιδράσεις της Λίλιαν τον ενοχλούν.

Τελικά εμφανίζεται ο Σταμάτης, λαϊκός τύπος, απατεώνας, που έχει παρακολουθήσει στον δρόμο την Λίλιαν και που την έχει «στην δούλεψή» του για να του ψαρεύει πλούσιους άνδρες και την είχε τελευταία χάσει και διαπιστώθηκε πως ο Σταμάτης ήταν και ο τύπος που είχε εγκαταλείψει η Μαρίνα.

Τελικά αποκαλύπτεται πως η Λίλιαν είχε κλέψει το πορτοφόλι του Ηλία, και συμπτωματικά βρισκόταν στο Μετρό δίπλα τους η Μαρίνα, και την ενοχοποίησε η Λίλιαν.

Ο Σταμάτης παίρνει την Λίλιαν και φεύγουν μετά από τους εκφοβισμούς της γιαγιάς, ενώ ο Ηλίας δείχνει την συμπάθειά του στην Μαρίνα, η οποία είχε αρχίσει να τον ερωτεύεται…

Το μυθιστόρημα με την ζωή της Μαρίνας γίνεται μπεστ σέλερ και το ζευγάρι μαζί πια, κάνει ευτυχισμένη την γιαγιά…       

 

 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Σοφία σε θυμάμαι, 2017

1 άνδρας - 1 γυναίκα - 1 μουσικός

Πράσσειν άλογα, 2017

3 άνδρες- 2 γυναίκες

Τα βρωμοθήλυκα, 2016

1 άνδρας - 4 γυναίκες

Το άγνωστο σπέρμα, 2015

4 άνδρες - 3 γυναίκες

Μια σταγόνα φεγγαριού, 2015

4 άνδρες - 4 γυναίκες

Μας πήραν είδηση, 2015

2 άνδρες - 2 γυναίκες

Η τελευταία είδηση, 2014

7 άνδρες - 2 γυναίκες

Και έτερον ουδέν, 2019

2 άνδρες - 3 γυναίκες

Το πουλί που λείπει, 2015

5 άντρες – 4 γυναίκες

Το στικάκι, 2019

2 άνδρες - 1 γυναίκα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ