Μας πήραν είδηση, 2015

2 άνδρες - 2 γυναίκες

Τάνια Χαροκόπου

Η Έλενα και η Ήρα, φίλες,  πήγαν κινηματογράφο με τον  Κώστα, «παράνομο έρωτα» της Έλενας, και πλούσιο. Είναι και οι δύο παντρεμένοι …

Στο σινεμά ο Κώστας παθαίνει ανακοπή, οι γυναίκες τρομάζουν, δεν ξέρουν τι να κάνουν το «πτώμα» και τον μεταφέρουν στο σπίτι της Ήρας, που είναι ανύπαντρη.

Σκέφτονται τρόπους για να το ξεφορτωθούν, πώς να ειδοποιήσουν την γυναίκα του, και πώς να τον πάρει γραφείο τελετών. Δεν βρίσκουν λύση κι όταν ένας φίλος τους τις επισκέπτεται, προσπαθούν να τον κρύψουν με διάφορα ευτράπελα.

Ο Ντάνη  βρίσκει το πτώμα, νομίζει πως τον είχαν εξοντώσει κάνοντας σεξ  όλοι μαζί, και αυτές  αναγκάζονται να  πουν την αλήθεια  και σκέφτονται να του ζητήσουν να τηλεφωνήσει στην γυναίκα του, να πει πως αυτός ήταν με τον Κώστα στο σινεμά και πως τον μετέφερε στης Ήρας γιατί δεν ήξερε την διεύθυνσή του.

Τηλεφωνούν σ’ ένα γιατρό φίλο, για να γίνει πιστευτό πως έκαναν προσπάθειες για να ζήσει…

Ο Ντάνης ψάχνει τις τσέπες του πτώματος  και βρίσκει κάποια μετρητά, ένα τζόκερ, ένα βιάγκρα και ένα χαπάκι της καρδιάς. Μοιράζονται τα μετρητά και αποφασίζουν να του βάλουν στο στόμα τα χαπάκια για να φανεί στην ιατροδικαστική εξέταση πως τα είχε πάρει ο ίδιος πριν πεθάνει, και ανακαλύπτουν πως το τζόκερ είχε κερδίσει 70.000 ευρω.

Σκέφτονται το πως θα μοιράσουν αυτά τα χρήματα…

Αφού γίνονται διάφορα κωμικά με τρεις πανικόβλητους πάνω από ένα πτώμα, ξαφνικά αυτό, ευεργετημένο από το χαπάκι της καρδιάς, σαλεύει  με εμφανείς τις επιδράσεις του βιάκγρα. Σοκάρονται, φοβούνται και μέχρι να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα περνούν κωμικοτραγικές στιγμές.

Όταν ο Κώστας ξύπνιος πάει στο μπάνιο να φρεσκαριστεί, οι τρεις τσακώνονται για να επιστρέψουν δελτίο και μετρητά. Βάλανε τα μετρητά και κράτησαν το δελτίο.

Ο Κώστας έπειτα από αστείους διαλόγους ανακαλύπτει πως λείπει το δελτίο, φωνάζει, εκείνοι δικαιολογούνται πως στην μεταφορά του «πτώματος» παρέπεσε…

Ο γιατρός κτυπάει κουδούνι και προσπαθούν να τον διώξουν, ο άντρας της Έλενας κτυπάει κουδούνι γιατί ήρθε να την πάρει, η γυναίκα του Κώστα επίσης και κάνουν και οι τέσσερεις ασύλληπτα πράγματα για να αποφύγουν τις συναντήσεις.

Τελικά το δελτίο ήταν σύστημα δεν έδινε χρήματα, ο Κώστας το ζητούσε γιατί είχε γράψει ένα τηλέφωνο μιας «γκόμενας» .

Τσακώνονται με την Έλενα, και φεύγουν για να συναντήσουν τους συντρόφους τους που περιμένουν κάτω.

Στο ασανσέρ «αποχαιρετίζονται» κι ο Κώστας παθαίνει πάλι ανακοπή και τον κουβαλάει πτώμα στο διαμέρισμα της Ήρας…. 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Σοφία σε θυμάμαι, 2017

1 άνδρας - 1 γυναίκα - 1 μουσικός

Πράσσειν άλογα, 2017

3 άνδρες- 2 γυναίκες

Τα βρωμοθήλυκα, 2016

1 άνδρας - 4 γυναίκες

Το άγνωστο σπέρμα, 2015

4 άνδρες - 3 γυναίκες

Μια σταγόνα φεγγαριού, 2015

4 άνδρες - 4 γυναίκες

Μας πήραν είδηση, 2015

2 άνδρες - 2 γυναίκες

Η τελευταία είδηση, 2014

7 άνδρες - 2 γυναίκες

Και έτερον ουδέν, 2019

2 άνδρες - 3 γυναίκες

Το πουλί που λείπει, 2015

5 άντρες – 4 γυναίκες

Το στικάκι, 2019

2 άνδρες - 1 γυναίκα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ