Μήλο του Αδάμ, 2017

2 γυναίκες

Πέλα Σουλτάτου

Η Έρη, με τη βοήθεια της μητέρας της Εύας, προετοιμάζεται για μπάτσελορ πάρτυ, αφού την επόμενη μέρα παντρεύεται τον εύπορο ηλικιωμένο Χερρ Μίλτενμπεγκερ, έναν ελβετό επιχειρηματία που αποφάσισε να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου. Όσο διαρκούν οι προετοιμασίες, ο διάλογος ανάμεσα σε μητέρα και κόρη, στην κόψη του ξυραφιού, έμπλεος έντασης και ειρωνείας, αποκαλύπτει τα κίνητρα των δύο γυναικών για έναν γάμο καταφανώς από συμφέρον.


Η Εύα, μια ώριμη, γοητευτική και διάσημη χορεύτρια, η Έρη, μια νέα γυναίκα που περνά απαρατήρητη, πρώην τοξικοεξαρτημένη, άνεργη, αποτυχημένη, έχει συνθλιβεί κάτω από το βάρος της προσωπικότητας της μητέρας της αλλά και των τριών άσπονδων φιλενάδων της.

Πρώτη φθάνει η φίλη της Άρτεμις, μια επιτυχημένη μάνατζερ σε πολυεθνική εταιρεία. Η Έρη την δηλητηριάζει προσφέροντάς της χυμό μήλου. Όσο η Αρτεμις σφαδάζει στο έδαφος, η Έρη εξηγεί γιατί έφτασε στη δολοφονία. Η φίλη της, ενώ κατείχε πλούτο και εξουσία, ποδοπάτησε την Έρη στην πιο αδύναμή της εποχή.

Όταν πια έχει εξοντωθεί η πρώτη φίλη, έρχεται η Αφροδίτη, η ωραία της παρέας, η οποία πέφτει νεκρή από δηλητηριασμένη μηλόπιτα, με μήλα συναγμένα από τον κήπο της Εύας. Η Αφροδίτη δε δίστασε να κοιμηθεί κάποτε με τον Μιχάλη, τον μοναδικό άνδρα με τον οποίο ερωτεύθηκε και συνδέθηκε η Έρη.

Περιμένοντας την τρίτη φίλη της, τη διακεκριμένη ποιήτρια Μέλπω, δέχεται τηλεφώνημα από τη φίλη της ότι μάλλον δε θα μπορέσει να παρευρίσκεται στο πάρτυ. Η απογοήτευση και η αγωνία της Έρης επιτείνονται, ώσπου η ποιήτρια εμφανίζεται και της κλέβει τα λόγια. Η Έρη της προσφέρει λικέρ μήλου και καθώς τη βλέπει να σβήνει από το δηλητήριο, της μιλά για το “χάρισμα” που περιέφερε σαν τρόπαιο και μέσο σαγήνης στον φιλέλληνα Μίλτενμπεγκερ.

Όταν οι τρεις φίλες έχουν εκλείψει, η Έρη αναλύεται σε έναν σπαρακτικό μονόλογο απευθυνόμενη στο αδειανό φουστάνι της μητέρας της, η οποία άλλωστε αποτελεί πρόσωπο ταυτόσημο με τις νεκρές φίλες κι απόδιδει το θάνατό τους σε πνιγμό: το μήλο του Αδάμ του έφραξε τον λαιμό.
 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Ραμολιμέντο, 2016

3 άνδρες- 2 γυναίκες

Άλογα, 2017

2 άνδρες - 1 γυναίκα

Μήλο του Αδάμ, 2017

2 γυναίκες

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ