Μεσοπάτωμα, 2013

5 άνδρες - 1 γυναίκα

Μελίνα (Κύπρος) Παπαγεωργίου

Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες ανάγκης και εξάρτησης. Έξι χαρακτήρες, που συναντιούνται ή χάνονται. Κάποιος ψάχνει απελπισμένα συντροφιά, άλλος μια δεύτερη ευκαιρία. Κάποιος εμπιστεύεται τη ζωή του σ' έναν άγνωστο. Δυο άλλοι συναντιούνται μια κρύα νύχτα σ' ένα παγκάκι και παλεύουν μεταξύ τους για ένα στρώμα. Ένα κολλάζ από ανθρώπινες σχέσεις, εκ πρώτης όψεως καθημερινές και αθώες, που ίσως όμως κρύβουν κίνδυνο, βία, ή εκμετάλλευση.

Το έργο αποτελείται από τέσσερις αυτόνομες σκηνές, με κάποια χαλαρή μεταξύ τους σύνδεση, οι οποίες έχουν σαν φόντο την κρίση. Σκιαγραφεί μια μικρογραφία της κοινωνίας, όπου η προσωπική – εσωτερική κρίση οδηγεί στην κρίση σχέσεων, αξιών και θεσμών, για να φτάσουμε τελικά στην κατάρρευση.

Η πρώτη σκηνή με τον τίτλο «Δύο άνδρες» διαδραματίζεται σε ένα συνοικιακό καφεστιατόριο, όπου ένας ευκατάστατος συνταξιούχος, ο Α. βλέπει τυχαία και καλεί στο τραπέζι του έναν αλλοδαπό νέο άντρα, τον Β., με τον οποίο μένουν στην ίδια πολυκατοικία.

Η δεύτερη σκηνή τιτλοφορείται «Μεσοπάτωμα» και διαδραματίζεται σε κάποια εταιρεία, στην οποία έχουν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια. Ένας από τους φύλακες σώζει τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και τον μεταφέρει στο σκοτεινό μεσοπάτωμα του κτιρίου, το οποίο προορίζεται για τη διάσωση χρημάτων και εγγράφων. Εκεί κρύβονται μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Θυμωμένα λουλούδια, 2009

1 άνδρας - 2 γυναίκες

Μεσοπάτωμα, 2013

5 άνδρες - 1 γυναίκα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες ανάγκης και εξάρτησης. Έξι χαρακτήρες, που συναντιούνται ή χάνονται. Κάποιος ψάχνει απελπισμένα συντροφι...