Ο Ιππότης της αγάπης, 2002

18 χαρακτήρες

Μάγια Δεληβοριά

Ο Ιππότης της Αγάπης, βασίζεται σ’ έναν λαϊκό θρύλο της Γρανάδας την εποχή  που την είχαν κατακτήσει οι Άραβες. Ο Αχμέτ ζει κλεισμένος από τον πατέρα του σ’ έναν πύργο. Ο λόγος είναι πως ο πατέρας του φοβάται την επαλήθευση μιας προφητείας που δόθηκε όταν γεννήθηκε ο Αχμέτ και που προέβλεπε πως ο Αχμέτ θα κινδυνέψει από τον καημό της αγάπης.

Ο Αχμέτ μεγαλώνει μακριά από γυναίκες, παρέα με τον δάσκαλό του που του μαθαίνει τη γλώσσα των πουλιών, και έναν παιδικό του φίλο ενώ ο Βασιλιάς ακολουθεί πιστά ό,τι του υποδείξουν τα άστρα και ο προνομιούχος αστρολόγος του.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που φτάνει στον πύργο η Ισαβέλλα, η κόρη του αστρολόγου.  Ο Αχμέτ και η Ισαβέλλα που μοιράζονται κοινές εμπειρίες ερωτεύονται. Κάποτε όμως η Ισαβέλλα αποφασίζει να φύγει και να ζήσει τη ζωή της μακριά από προφητείες, άστρα και τον πατέρα της. Ο Αχμέτ καταλαβαίνει τότε ότι η ζωή δεν αξίζει χωρίς αγάπη αλλά και ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς ρίσκο και κινδύνους και αποφασίζει να φύγει από τον πύργο και να πάει να τη βρει.

Μαζί του έχει έναν παπαγάλο και μια κουκουβάγια που θα τον βοηθήσουν να απαντήσει στα αινίγματα της κουρούνας προκειμένου να πάρει τη μαγική πανοπλία που βρίσκεται κρυμμένη στη σπηλιά. Θα περάσουν από τις Κουκουβάγιες-Μάγισσες που θα τους πουν που βρίσκεται το μαγικό χαλί, θα δώσει μάχη για το χατίρι της Ισαβέλλας, μέχρι που τελικά  οι φίλοι του, η κουκουβάγια και ο παπαγάλος, θα καταφέρουν να ξεγελάσουν το Βασιλιά.

Στο τέλος ο Αχμέτ, η Ισαβέλλα και οι δύο φίλοι τους θα απογειωθούν με το μαγικό χαλί που μπορεί να πετάξει μόνο όταν αυτοί που βρίσκονται επάνω του αγαπιούνται αληθινά.

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Η αλφαβήτα της Εφηβείας, 2008

Ελάχιστος αριθμός ηθοποιών: 4 [2 αγόρια – 2 κορίτσια]

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ

Η Mάγια Δεληβοριά γράφει έργα για παιδιά και εφήβους. Δεν ξέρω αν θα έγραφε για ενήλικες αν έκανε μια άλλη δουλειά. Όμως ως θεατρολόγους εργάζεται ...