Ο Παγωμένος κήπος, 2007

3 άντρες

Μαρία Ευσταθιάδη

Στον σημερινό κόσμο, σε ένα no man’s land, έναν παγωμένο τόπο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, όπου ο χρόνος έχει πάψει να κυλά, κατοικεί παρατημένος και ξεχασμένος ο Noman / Φιλοκτήτης παρέα με  ένα πουλί.

Eκεί φθάνει ο Niemand /Aίαντας, εξαναγκασμένος από τον Oδυσσέα και τους ομοίους του, να πείσει τον Φιλοκτήτη να αποκαλύψει την κρυψώνα του αρχείου «Σοφοκλής» που μόνο αυτός γνωρίζει και που περιέχει πληροφορίες πολύτιμες.

H συνάντηση και η αναγνώριση των δύο οραματιστών loosers, που και οι δύο είναι αποφασισμένοι να μην προδώσουν τον εαυτό τους, το παρελθόν τους, και το μέλλον, θα συμπληρωθεί στο τέλος από την ξαφνική εμφάνιση του Pasolini, ενός τρίτου μεγάλου περιθωριακού μαχητή, που θα λειτουργήσει σαν από μηχανής θεός.

Ο μύθος συναντά το σύγχρονο σπαραγμό, ο Φιλοκτήτης αρνείται να βοηθήσει στην κατάληψη της σημερινής Τροίας, το ευρωπαϊκό θέατρο και οι κώδικές του παρακολουθούν τη βαρβαρότητα που συνεχίζει να επελαύνει στον πλανήτη.

 

 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Privatopia, 2013

7 άνδρες – 4 γυναίκες και άλλα πρόσωπα

Textilen, 2012

3 άντρες – 6 γυναίκες

Δαίμονας, 2010

1 γυναίκα ή 1 άντρας – 2 γυναίκες

Παρείσακτοι, 2010

6 άντρες – 6 γυναίκες

Ανυπακοή, 2003

1 άντρας – 1 γυναίκα

Στον δρόμο μου ένας άγγελος, 2002

1 γυναίκα – 1 πιανίστας

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

Οι περιπέτειες της Μαρίας Ευσταθιάδη στο χώρο της γραφής ξεκινούν το 1987. Όπως συνήθως συμβαίνει η γραφή προκύπτει από την ανάγνωση και η Ευσταθιά...