Ο Αλέξης Σταμάτης παρουσιάζει το βιβλίο του «Μπαρ Φλωμπερ» στο Παρίσι

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 29/09/2016

Στην Πρεσβευτική κατοικία-της Ελληνικής πρεσβείας του Παρισιού- θα λάβει μέρος η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Μπαρ Φλωμπέρ» του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη στις 8 Οκτωβρίου 2016. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2000 από τις εκδόσεις Κέδρος και το οποίο επανεκδόθηκε το 2012 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, αυτή την φορά, έγινε αμέσως μπεστ σελερ. Επιπλέον, γνώρισε μια πρωτόγνωρη πορεία για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς εκδόθηκε επτά φορές σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία (δύο φορές, την δεύτερη από τις εκδόσεις Hachette Livre de Poche και ακολούθως Calman Levy Livre de Poche), Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία, Πορτογαλία, Βουλγαρία.

Στη βραδιά της εκδήλωσης, επίσημοι προσκεκλημένοι θα είναι ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από το μυθιστόρημα μαζί με την ηθοποιό Εύα Σιμάτου. Ο Fabrice de Rotrou, ο πρώτος εκδότης του βιβλίου στα γαλλικά-εκδόσεις Alter Edit- θα σχολιάσει το βιβλίο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος (ΥΠΠΟ).

 


Info

Τοποθεσία: Πρεσβευτική κατοικία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι

Ημερομηνία: 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.30

Πληροφορίες: www.kastaniotis.com


 

Επιμ.: Μαρία - Ευθυμία Γιαννάτου