Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 17/09/2016

Το θέατρο Τέχνης, με αφορμή τη συμπλήρωση τετρακοσίων χρόνων από τον θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, του θεατρικού συγγραφέα που καθόρισε το παγκόσμιο θέατρο από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα, συγκεντρώνει δεκαοχτώ νέους θεατρικούς συγγραφείς, -οι οποίοι συναντήθηκαν στο Θέατρο Τέχνης σε ένα Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής-, με τίτλο: «Γράφοντας θέατρο με χαρακτήρες από τα έργα του Σαίξπηρ». Με εισηγητή τον θεατρικό συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη, διάβασαν, έγραψαν και δημιούργησαν ένα σπονδυλωτό έργο με ελισαβετιανό άρωμα που θα παρουσιαστεί σε μορφή προχωρημένου αναλογίου. Στο αναλόγιο θα συμμετάσχουν ηθοποιοί που έλαβαν μέρος στα εργαστήρια υποκριτικής του Θεάτρου Τέχνης «Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ» που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2016.

Η πρωτότυπη αυτή σύνθεση θα παρουσιαστεί στο Ζάππειο, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ Βιβλίου. 

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Αιγινίτου Μαρία, Δέδε Θεώνη, Ζακυνθηνού Δήμητρα, Κλαουδάτου Μαρίζα, Κωστοπούλου Ελένη, Λαγόπουλος Αλέξανδρος, Λαμπροπούλου Μίνα, Λουκίδου Κατερίνα, Μάζη Μαρία, Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος, Μπουμπουράκας Παναγιώτης-Αλέξανδρος, Ξηρίδου Αδαμαντία, Παπαγεωργίου Μαρία, Ράπτη Νίκη, Τανίδου Δανάη, Τσόγια Δώρα, Φίτσιου Ζέτη, Χριστογιώργος Βασίλης

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αιγινίτου Μαρία - Φλουράκης Ανδρέας

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Μαριλένα Παπαϊωάννου

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Σπύρος Παρασκευάκος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Βάσια Χρονοπούλου

 

Παίζουν (αλφαβητικά): Μίνα Λαμπροπούλου,Λάμπρος Παπαγεωργίου,Γιώργος Μακρής, Φαίδρα Παπανικολάου, Ερατώ Φραντζέσκα Αγγουράκη, Χρήστος Καπενής, Ελίνα Καπετάνου, Ανθή Σαββάκη, Αντιγόνη Σταυροπούλου και Σοφοκλής Μαθιόπουλος.

 

 

Info

Τοποθεσία: Ζάππειο - 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Ημερομηνία: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 20.00