Το Κτίριο της Πένυς Φυλακτάκη στην Οξφόρδη

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 08/06/2015

Το Κτίριο της Πένυς Φυλακτάκη, θα παρουσιαστεί στο Michael Pilch Studio του Balliol College από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Ρεβή.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους.
«Πρώτη φορά μιλάω για όλα αυτά. Για να είμαι ειλικρινής πρώτη φορά μιλάω γενικότερα, βγάζω δηλαδή φωνή, ανθρώπινο λόγο. Γιατί κατά γενικήν ομολογίαν τα κτίρια δεν μιλάνε

Το έργο, γραμμένο το 2011, είναι η ιστορία ενός κτιρίου που αφηγείται την πολυτάραχη ζωή του από την πρώτη μέρα που οι άνθρωποι το ύψωσαν έως σήμερα. Στη διάρκεια του περασμένου αιώνα, το κτίριο συνεχώς αλλάει λειτουργία και κατοίκους, Η δίχως τέλος εναλλαγή της ύπαρξης, πόλεμοι, ειρήνη, γέννηση και θάνατος των κατόχων του έρχονται σε αντιδιαστολή με τη συνέχεια της παρουσίας του κτιρίου. Μέσα από την αφήγηση το έργο αποκαλύπτει τον κύκλο της ιστορίας και τη μάχη του ανθρώπου να αφήσει το σημάδι του στη ζωή.

Η εταιρία θεάτρου Πράξις ιδρύθηκε το 2013 από την Ελληνική Κοινότητα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με στόχο τη γνωριμία των σύγχρονων ελληνικών έργων με το αγγλόφωνο κοινό μέσα από παραστάσεις στην ελληνική γλώσσα με υπερτιτλισμό. Είναι η πρώτη ομάδα που το κάνει αυτό στην Οξφόρδη και η πρώτη τους παράσταση ήταν το έργο του Μάριου Ποντίκα Εσωτερικαί Ειδήσεις σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα, τον Μάιο του 2014. Η εταιρία αποτελείται από ανθρώπους τόσο από το Πανεπιστήμιο όσο και από την ευρύτερη Ελληνική Κοινότητα.

Η σκηνοθέτις Αναστασία Ρεβή δήλωσε: «Συνάντησα τους ανθρώπους της Πράξις τον περασμένο Δεκέμβριο και τους βρήκα ακαταμάχητους λόγω του πάθους, της δέσμευσης και της αγάπης τους για το θέατρο που συνδυάζονται με ευφυία, πνεύμα και ψυχή. Οι ιδιότητες αυτές είναι μοναδικές για έναν σκηνοθέτη. Η Οξφόρδη είναι ένα σκηνικό από μόνη της και γεμάτη με ιστορικά κτίρια εξαιρετικής ομορφιάς. Και τα δύο λοιπόν αποτελούν καταπληκτικά υλικά για έμπνευση. Τα κτίρια λένε ιστορίες… ανείπωτες ιστορίες του κόσμου αυτού… και ο κόσμος είναι αξιοσημείωτος όπως και η παράστασή μας».

Η Αναστασία Ρεβή (www.anastasiarevi.co.uk), ακαταπόνητη καλλιτέχνης που έχει να επιδείξει μια καταπληκτική δουλειά για την προώθηση του ελληνικού έργου, έχει τη βάση της στο Λονδίνο και είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του βραβευμένου Theatre Lab Company (TLC – www.theatrelab.co.uk) που ιδρύθηκε το 1997.

 

Το Κτίριο στο Michael Pilch Studio, Jowett Walk, Oxford

Εισιτήρια: £8,  (£6 μειωμένο).


Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και συνεντεύξεις μπορείτε να επικοινωνείται στο: praxistheatre.info@gmail.com.

 

Παίζουν: Χρήστος Αστάρας, Σέβη Ιωσηφίδου, Αχιλλέας Καπανίδης, Κατερίνα Κασελίμη, Alan Knapman, Ευαγγελία Κουγιουμουτζή, Μελίνα Λεπίδα, Μαρία Μιχαλοπούλου, Νίκος Μιτακίδης, Αφροδίτη Πέκου, Αγγελική Ξιφάρα