Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων - «Πάροδος»

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 18/04/2022

Η Πάροδος, το διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα που εγκαινιάστηκε πέρυσι με στόχο την ανανεωτική προσέγγιση στη δραματουργία του Αρχαίου Δράματος, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2022, με αφετηρία την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου διοργανώνει ένα Ερευνητικό Πρόγραμμα με πρακτικό χαρακτήρα στην Αθήνα και τη Μικρή Επίδαυρο, επιθυμώντας να δώσει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες*ιδες από διαφορετικά πεδία να προχωρήσουν υπό ιδανικές συνθήκες την έρευνά τους in situ.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους*ες καλλιτέχνες*ιδες (ηθοποιούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες*ιδες, χορευτές*ριες) που έχουν ολοκληρώσει τις καλλιτεχνικές σπουδές τους στην υποκριτική, τη θεατρολογία, τη σκηνοθεσία θεάτρου, τον χορό ή/και τη χορογραφία, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, τα τελευταία 6 χρόνια (2016-2022). 

Διεθνώς καταξιωμένοι δημιουργοί, των οποίων το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021, θα καθοδηγήσουν τους/τις καλλιτέχνες/ιδες που θα επιλεγούν: ο Ισπανός χορογράφος Marcos Morau, ιδρυτής της ομάδας La Veronal (Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους) και ο Πολωνός δραματουργός Piotr Gruszczyński, στενός συνεργάτης του Krzysztof Warlikowski και της Nowy Teatr (Οδύσσεια. Μια ιστορία για το Χόλλυγουντ). Την ομάδα των συντονιστών και προσκεκλημένων θα πλαισιώσουν η Ελένη Βαροπούλου, θεατρολόγος και κριτικός, η Stefanie Carp, δραματουργός και καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για τις διεθνείς παραγωγές καθώς και η Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, θεατρολόγος και δραματουργός, που έχει αναλάβει τον γενικό συντονισμό του προγράμματος.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου προσκαλεί νέους ηθοποιούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες/ιδες και χορευτές/ριες να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως και τις 29 Απριλίου 2022 στις 15:00.

Αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: 
http://aefestival.gr/prosklisi-endiaferontos-antigonisms-kyklos-antigoni-parodos/ 

*Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος.