14.3.2022 Παρουσίαση τόμου Το θέατρο στη νεότερη και στη σύγχρονη Κύπρο

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 09/03/2022

 

Το Σπίτι της Κύπρου, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, σας προσκαλεί, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, στην παρουσίαση του τόμου, «Το θέατρο στη νεότερη και στη σύγχρονη Κύπρο: Πρακτικά Συνεδρίου» (Εκδόσεις Ηρόδοτος - Θεατρικό Μουσείο Κύπρου) σε επιστημονική επιμέλεια Άντρης Χ. Κωνσταντίνου, Καίτης Διαμαντάκου και Λεωνίδα Γαλάζη.

 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ηρόδοτος της Αθήνας σε συνεργασία με το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου το καλοκαίρι του 2020. Ο τόμος αποτελεί τα πρακτικά του ομότιτλου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 2015 στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου στη Λεμεσό και συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο, τον Δήμο Λεμεσού, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, με τη στήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τόσο το συνέδριο όσο και ο τόμος αφιερώθηκαν στη μνήμη του Γιάννη Κατσούρη, θεμελιωτή της κυπριακής Θεατρολογίας.

 

Την έκδοση θα παρουσιάσουν, ο Δρ Γρηγόρης Ιωαννίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Δρ Ειρήνη Μουντράκη, Υπεύθυνη Δραματολογίου, Βιβλιοθήκης, Αρχείου & Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Θεάτρου, δημιουργός του Greek Play Project και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

 

Εκ μέρους της ομάδας της επιστημονικής επιμέλειας του τόμου θα μιλήσουν, η Δρ Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, Θεατρολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Frederick Λευκωσία-Λεμεσός και ο Δρ Λεωνίδας Γαλάζης, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

 

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η είσοδος στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγχαρτου ή ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με ισχύ έως τρεις μήνες από τη διάγνωση, σε συνδυασμό με έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας προσέλευσης μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ορίου πληρότητας θέσεων.

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης:

https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=11348

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΚΥΠΡΟΥ Μαρτίου 2022 ώρα 19:00 To θέατρο νεότερη και στη σύγχρονη Κύπρο: Την έκδοση Εκδόσεις Ηρόδοτος -Θεατρικό Μουσείο Κύπρου Αναπληρωτής Καθηγητής, του και Καίτης Λεωνίδα Γαλάζη Υπεύθυνη Δραματολογί Αρχείου ΝΕΟΤΕΡΗ Αντιπρόεδρος Ελληνικής ΠΡΑΚΤΙΚΑΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Κριτικών Τεχνών επιστημονικής επιμέλειας μέρους τόμουθ ομάδας ρΆντρη Θεατρολόγος,Αν Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Frederick Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου 05 57 Αθήνα, Fax: τηστήριξη Πολιτιστικών Παιδείας, Αθλητισμού 3734 904, βιβλίο Θεατρικό Μουσείο το Πανεπιστημίου Με ταπτι συνέδριο όσο όσο τομος αντιμετώπιση περιορισμό Σύνδεσμοςπαρακολούθησης: htt:/o8 ΕπιμελειαεκδήλσηςΣ"
 
 
 
Anna Tabaki, Μαίρη Στασινοπούλου και 67 ακόμη
 
11 σχόλια
13 κοινοποιήσεις
 
Μου αρέσει!
 
 
 
Σχόλιο
 
 
Κοινοποίηση