Ο Γιωργής Τσουρής ο 20ος νικητής του Βραβείου Χορν

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 10/03/2020

Ο Γιωργής Τσουρής είναι αυτός που φόρεσε τον σταυρό του Δημήτρη Χορν στην απονομή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαρτίου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν. 20 χρόνια τώρα, με πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή, ο σταυρός περνάει από τον ένα νικητή στον επόμενο σαν μια σκυτάλη γεμάτη υποσχέσεις. Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται στην καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. 

 Ο Γιωργής Τσουρής  ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)», έργο που έγραψε ο ίδιος και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Παλούμπης στο  Από Μηχανής Θέατρο. 

Μέχρι σήμερα οι νικητές είναι οι εξής: Δημήτρης Ήμελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος,  Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχάλης Σαράντης,  Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Νιάρρος και Μιχάλης Συριόπουλος.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (πρόεδρος), ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.