Ολονύκτιο αφιέρωμα στην Χρύσα Σπηλιώτη - 21.09.2019

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 03/09/2019

Το Φεστιβάλ Αναλόγιο 2019 υπό την καλλιτεχνική και επιστημονική εποπτεία της Σίσσυς Παπαθανασίου, φέτος έχει ως θεματικό άξονα τη Μνήμη και παρουσιάζει ένα συγκεντρωτικό αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο της Χρύσας Σπηλιώτη, σε επιμέλεια της Ναταλίας Κατσού. Σε μία ξεχωριστή βραδιά, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 θα παρουσιαστούν όλα τα πολυπρόσωπα έργα της συγγραφέως στο Θέατρο Σταθμός, σκηνοθετημένα από επτά εξέχουσες σκηνοθέτιδες: Μιχαέλα Αντωνίου, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Μαρία Ξανθοπουλίδου, Χρύσα Καψούλη,  Ρούλα Πατεράκη, Αναστασία Ρεβή, και Δήμητρα Χατούπη.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επτά θεατρικά κείμενα της Χρύσας Σπηλιώτη που διακρίνονται για τον γήινο και τον άμεσο χαρακτήρα τους, ενώ συνδιαλέγονται με το όνειρο και τον μύθο, γεμάτα δραματική ένταση και χιούμορ, και μία διαρκώς υποφώσκουσα αισιοδοξία. Τα έργα πραγματεύονται σύγχρονα θέματα όπως το τραύμα, οι προσωπικές σχέσεις, η κοινωνική έκπτωση, ο εξτρεμισμός, η μετανάστευση, η φιλία, η επανάσταση. Η αισθητική της Σπηλιώτη χαρακτηρίζεται από την ίδια ευγένεια και την ίδια διαύγεια που χαρακτήριζε το πρόσωπό της, χαρίζοντας ένα ρεπερτόριο αξιοθαύμαστο.

Έναν χρόνο μετά την αιφνιδιαστική απώλεια της συγγραφέως μεταξύ δεκάδων άλλων ανθρώπων στο Μάτι, το Φεστιβάλ Αναλόγιο παρουσιάζει το συγγραφικό της έργο και μας προσκαλεί όλους να τιμήσουμε την δημιουργία και να γιορτάσουμε τον πολιτισμό και το σύγχρονο ελληνικό θέατρο. Αυτή η ολονύκτια εκδήλωση δεν αποτελεί ελεγεία, αλλά διθύραμβο για το πνεύμα και την τέχνη.

 

 

Φεστιβάλ Αναλόγιο  2019 – In Memory We Trust

Ολονύκτιο Αφιέρωμα στη Χρύσα Σπηλιώτη

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Θέατρο Σταθμός - Βίκτωρος Ουγκώ 55, 10437, Μεταξουργείο, τηλ: 2105230267

Επιμέλεια Αφιερώματος: Ναταλία Κατσού

 

Πρόγραμμα Παρουσιάσεων - 18:00 – 02:00:

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;», σκηνοθεσία: Νικόλ Δημητρακοπούλου

«Αγκά- σφι και φι», σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου

«Σκοτσέζικο Ντους», σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη

«Φωτιά και Νερό», σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή

«Ποιος κοιμάται απόψε;», σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

«Το μάτι της Τίγρης», σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη

«Πόρτες», σκηνοθεσία: Μιχαέλα Αντωνίου

 

Σκηνική επιμέλεια: Αφροδίτη Αναστοπούλου

Βοηθοί Σκηνοθεσίας - Διεύθυνσης Σκηνής: Τατιάνα Αγγελάκογλου, Αιμιλία Βασιλακάκη, Ίλια Γιακουμάκη, Αμέλια Ελευθεριάδου, Λένα Μποζάκη, Νίκος Άγγελος Παγώνης, Άρτεμις Παπαδάκη, Αλεξάν Σαριγιάν, Εύα Τριανταφυλλάκη

Σύνθεση Συνόψεων Υπερτιτλισμού: Αργυρώ Βώβου

Μετάφραση Υπερτιτλισμού στα αγγλικά: Αγγελική Μπούρα

Είσοδος δωρεάν, απαραίτηση η προκράτηση θέσεων: ticketsanalogio@gmail.com

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Ολονύκτιου Αφιερώματος και του Φεστιβάλ Αναλόγιο:

Website: https://analogiofestival.org  ||  Fb: facebook.com/analogiofestival

E -mail: info@analogiofestival.org,   analogiofestival@gmail.com

 

* Στα σύντομα διαλείμματα μεταξύ των παρουσιάσεων θα προβάλλονται αποσπάσματα από την παράσταση του τελευταίου έργου της Χρύσας Σπηλιώτη ‘Ο γιος μου, Νικόλαος Μάντζαρος’ σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, όπου πρωταγωνιστούσε η ίδια η συγγραφέας κατά την περίοδο 2017-18.

** Τα θεατρικά έργα και τα διηγήματα της Χρύσας Σπηλιώτη θα διατίθενται προς πώληση στο φουαγιέ του θεάτρου από τις εκδόσεις Σοκόλη και Κέδρος.