Παβ ο φάλτσος τζίτζικας & η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια του Φώτη Δούσου

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 14/02/2019

Η πρώτη ελληνική παραγωγή για τη Μικρή Σελήνη είναι πια γεγονός.
Ο Παβ, αυτός ο φάλτσος τζίτζικας που μπαίνει συνέχεια σε περιπέτειες τρύπωσε για τα καλά στις καρδιές μας!
 

Παβ

ο φάλτσος τζίτζικας & η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια

 
ηλικία: 10+
σχήμα: 17 x 24 εκ.
72 σελίδες
σκληρό εξώφυλλο
isbn: 978-618-5049-65-2
τιμή: 14.90
Κυκλοφορεί την 1/11
 
 
Αυτή είναι η ιστορία του Παβ. Ενός μποεμ τζίτζικα με γενναία ψυχή κι έμφυτη αισσιοδοξία που είπε να διορθώσει τη μόνη ατυχία της ζωής του: το γεγονός πως γεννήθηκε… φάλτσος!

Πώς; Τζίτζικας φάλτσος; Κι όμως. Έτσι αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να βρει τον διαβόητο δάσκαλο φωνητικής Λυκάονα. Είναι εκείνος που θα τον προκαλέσει να του φέρει πρώτα το χρυσό σπυρί από την Αφρική, εκεί όπου δεν πάτησε ποτέ πόδι τζίτζικα. Η περιπέτεια έχει ξεκινήσει. Και ο τζίτζικας θα γνωρίσει τα μυστήρια πλάσματα της ερήμου- έναν ευάλωτο, πληγωμένο λέοντα, μύγες τσετσε σε ρόλο διασώστη, γκρινιάρες καλόψυχες πάπιες, αλλά και τον πιο απειλητικό στρατό της σαβάνας… τα άθλια, τυφλά μυρμήγκια που κατασπαράζουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Τι μπορεί άραγε να τα σταματήσει; Πώς ο τζίτζικας θα βρει το τρόπαιο που του ζήτησε ο δάσκαλός του; Αυτή είναι μια μάχη που αποδεικνύει πως οι τζίτζικες δεν είναι οκνηροί μπροστά στο όνειρό τους. Αυτή είναι μια περιπέτεια με πολλές αναγνώσεις για τα στερεότυπα, τη δύναμη της ψυχής και τα όπλα που μας χαρίζει για να υπερπηδάμε τα εμπόδια και να αγγίζουμε τον σκοπό της ζωής μας.

 

Κι αν έχει κάτι να ψιθυρίσει ο Παβ στα παιδικά αυτιά -όσα έτη και αν μετράνε- είναι αυτό:

«Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές αυτής της μικρής ζωής, δεν έχασα ποτέ την πεποίθησή μου ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Αν ήμουνα κλεισμένος σε κάποιο μαύρο λαγούμι, κοίταζα τα αστέρια. Όταν έπεφτα μέσα σε λάσπες, έστελνα το βλέμμα στον ουρανό. Όταν ζεσταινόμουνα, ξάπλωνα. Όταν κρύωνα, έτρεχα. Αν πεινούσα, τραγουδούσα. Αν πονούσα, χόρευα. Εξάλλου, τι άλλο είναι η αισιοδοξία πέρα από τεράστια και άδολη αγάπη για το παρόν;»
 
Η δημιουργική ομάδα

Συγγραφέας

Ο Φώτης Δούσος γεννήκηθε στις Σέρρες το 1980. Σπούδασε Θεατρολογία στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με το θέατρο για παιδιά και έχει κάνει παραστάσεις με τη θεατρική του ομάδα σε πολλά μέρη του κόσμου, από τη Μελβούρνη ως το Λος Άντζελες. Σε ένα ταξίδι του την Αλγερία γνώρισε τον Παβ και είπε να γράψει την ιστορία του.

Εικονογράφος
Η Αγγελική Μπόζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και του Μεταπτυχιακού της τμήματος (ΜΕΤ). ‘Έχει σπουδάσει γραφιστική στη Σχολή Βακαλό και υποκριτική στην Εταιρεία Θεάτρου Άσκηση. Το 2011 πήρε το πρώτο βραβείο του Μουσείου Σπυρόπουλου. Είναι εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος του Playroom για το οποίο δημιούργησε εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια τέχνης μέχρι το 2017. Κατασκευάζει σκηνικά, μάσκες και κούκλες για θεατρικές ομάδες, δημιουργεί παραστάσεις χειροποίητου σινεμά, συνεργάζεται με μουσικούς για τις ανάγκες των επιτελεστικών της έργων και τα βίντεο της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μαμά του Ερμή και της Δάφνης. 

Art director
Η Στέλλα Δημητρακοπούλου σπούδασε Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Γραφιστική στη σχολή Βακαλό. Είναι αριστούχος του μεταπτυχιακού προγράμματος του University of Derby (Master of Arts in Design - Visual Communication and Interactive Media) και απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Παγκόσμιο Θέατρο: Πράξη- Δραματουργία- Θεωρία). Aπό το 2004 εργάζεται ως Art και Creative Director, όπως επίσης και ως freelance designer και το έργο της έχει διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.