Γράψε τον μύθο σου: Ελένη ή Σούλα και Διαγώνια στο θ. Σταθμός 1&2 Οκτωβρίου

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 18/09/2017

Το Greek Play Project έγινε τριών χρονών και γιορτάζει. 1 και 2 Οκτωβρίου στο θέατρο Σταθμός παρουσιάζει τα έργα  που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του GPP με θέμα «Γράψε τον Μύθο σου» που είχε προκηρυχθεί τον Απρίλιο του 2015.

Το βραβευμένο έργο της Δέσποινας Καλαϊτζίδου Ελένη ή Σούλα σκηνοθετεί ο Γιώργος Λύρας ο οποίος εντρυφά στο ελληνικό έργο. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό, ποιητικό με πολύ χιούμορ μονόλογο που ισορροπεί μεταξύ του αρχαίου μύθου και του σύγχρονου κόσμου. Ερμηνεύει η Ευαγγελία Μουμούρη.

Σε σκηνικό αναλόγιο θα παρουσιαστεί το έργο που απέσπασε τον έπαινο της Επιτροπής Διαγώνια της Παναγιώτας Δημοπούλου σε σκηνοθετική επιμέλεια του νέου σκηνοθέτη Ανδρέα Ανδρέου και με τη συμμετοχή του Κωστή Καλλιβρετάκη και της Φρειδερίκης Φίλη.

Την παρουσίαση των έργων θα πλαισιώσει συζήτηση με θέμα «Θεατρικοί διαγωνισμοί και σύγχρονο ελληνικό έργο».

Την επιτροπή του διαγωνισμού του GPP αποτελούσαν οι Άκης Δήμου (συγγραφέας), Γρηγόρης Ιωαννίδης (θεατρολόγος – κριτικός θεάτρου), Μαρία Καρανάνου (θεατρολόγος), Ειρήνη Μουντράκη (θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου – δημιουργός GPP), Σάββας Πατσαλίδης (θεατρολόγος – κριτικός θεάτρου) και Σταμάτης Φασουλής (σκηνοθέτης - ηθοποιός).

 

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς  

Η Δέσποινα Καλαϊτζίδου γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία και στην Ιρλανδία, με μεταπτυχιακά στη Λογοτεχνική Μετάφραση και στο Θέατρο στην Εκπαίδευση. Έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας, όπου ήταν αποσπασμένη. Έχει κερδίσει το Β' Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010, ενώ από το 2003 διοργανώνει θεατρικά εργαστήρια και ανεβάζει θεατρικά έργα με φοιτητικές, μαθητικές, αλλά και επαγγελματικές ομάδες.

 

Η Παναγιώτα Δημοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.  Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων» του Παιδαγωγικού  Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία διδάσκοντας θεατρική αγωγή. Από το 2004 εργάζεται στον Δήμο Αθηναίων.

Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (tweet stories, Hotel Παπαδιαμάντης, ΛόγωΤέχνης) και διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Από το 2014 ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικού έργου. Με το μονόπρακτο «Δένδρα» διακρίθηκε στον διαγωνισμό του eyelands με θέμα «Παράξενες Μέρες», με το μονόπρακτο «Το πάρτυ μετά το πάρτυ» απέσπασε έπαινο στο 7Ο Pocket Theatre.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρουσίαση: Κυριακή, 1 Οκτωβρίου στις 18:00 και Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου  στις 20:00.


Αναλυτικό Πρόγραμμα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

18.00 Συζήτηση

20.00 Ελένη ή Σούλα

21.15 Διαγώνια

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

20.00 Διαγώνια

21.15 Ελένη ή Σούλα

 

Ελεύθερη είσοδος

Θέατρο Σταθμός,

Βίκτωρος Ουγκώ 55, (στάση μετρό) Μεταξουργείο
Τηλ.:211 40 36 322