75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – 75 αντικείμενα στον Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 03/06/2017

Το Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν, σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική, διοργανώνει την έκθεση με τίτλο: «75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – 75 αντικείμενα», στον πολυχώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 7 μ.μ και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Ιουλίου 2017.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 75 αντικείμενα με καλλιτεχνική και συναισθηματική αξία από τη μακρόχρονη πορεία του Θεάτρου Τέχνης, από την ίδρυση του το 1942 από τον Κάρολο Κουν μέχρι και σήμερα. Σκηνικά, κουστούμια, τμήματα σκηνικών καθώς και αξεσουάρ ιστορικών παραστάσεων, όπως οι «Όρνιθες» και οι «Πέρσες», προγράμματα, αφίσες, φωτογραφίες κ.ά, θα περιλαμβάνονται στην έκθεση.

Πολλά από αυτά θα εκτεθούν για πρώτη φορά κι αποτελούν μέρος της θεατρικής ιστορίας του τόπου μας, καθώς έχουν φιλοτεχνηθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες, συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδειχθεί το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης του αρχείου του Θεάτρου Τέχνης, που αριθμεί χιλιάδες κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα και αρκετές χιλιάδες υλικού τεκμηρίωσης, φωτογραφίες, μακέτες, προγράμματα παραστάσεων, κριτικές και αποκόμματα εφημερίδων.


Info

Ημερομηνία: 1 Ιουνίου - 27 Ιουλίου 2017.

Τοποθεσία: Χώρος Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, Στοά Κοραή 4 (εντός της στοάς), Αθήνα, Τηλ: 210 3252352 .

Πληροφορίες: http://www.theatro-technis.gr/ekthesi-75-chronia-theatro-technis-karolou-koun-75-antikimena/

 

Επιμέλεια Νέου: Μαρία - Ευθυμία Γιαννάτου