Παρουσίαση περιοδικού Τόπος Θεάτρου την Τρίτη 28 Μαρτίου

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 26/03/2017

Ο Γιώργος Χατζηδάκης και οι συνεργάτες του περιοδικού ΤΟΠΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ σας προσκαλούν την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, στις 19.30, στο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων), με αφορμή την παρουσίαση του διπλού (2-3ου) τεύχους του περιοδικού, για να συζητήσετε μαζί όσα συμβαίνουν σήμερα και διαμορφώνουν τη θεατρική πραγματικότητα.

Το τριμηνιαίο περιοδικό για το θέατρο, - με αρθρογραφία και σχόλια, αφιερώματα και κριτικές, θέσεις και αντιθέσεις -  συνοδεύεται από ένα συλλεκτικό τεύχος της παλαιάς έκδοσης «Θεατρικά» (2ο τεύχος).

==========================================

ΕΞΩΦΥΛΛΟ του τεύχους:

Σκηνή από το έργο «Ο Αδαής και ο Παράφρων» του Τόμας Μπέρνχαρντ, σκηνοθ. Γιάννου Περλέγκα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: «Ο Αριστοφάνης δεν μένει πια εδώ».  Διαχρονική προσέγγιση του ζητήματος της λεγόμενης αναβίωσης των έργων του αρχαίου κωμωδιογράφου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ:: «Συμβαίνουν στα πέριξ» - 80 Ερασιτεχνικοί θίασοι κυκλώνουν το κέντρο. Ο πολυάνθρωπος ανεξερεύνητος χώρος των ερασιτεχνικών τοπικών θιάσων. Επιμέλεια: Άννα-Μαρία Ταμπούρλου

«Πολιτισμός και Πολιτεία» του Γιώργου Χατζηδάκη

«Πολιτισμός και Πολιτεία» της Ιωάννας Κλεφτόγιαννη

«Θεατρική Παιδεία έτος μηδέν» της Τίνας Κάνδυλα

«Τύμπανα πολέμου για τον Ελληνικό πολιτισμό» της Ξένιας Σαφαρή

Οι Αριστοφανικοί [ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ] - Ρένη Πιττακή, Χρήστος Λεοντής, Γιώργος Αρμένης, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Σωτήρης Χατζάκης, Διονύσης Σαββόπουλος

ΚΡΙΤΙΚΗ: «Αντιγόνη» Εθνικό Θ., «Λυσιστράτη» Εθνικό Θ., «Οιδίπους Τύραννος» Εθνικό Θ.-Θ. Βαχτάνγκοφ || της Ιωάννας Μπλάτσου

Δύο δυσεύρετα θεατρικά έργα: «Ο Αριστοφάνης που γύρισε απ’ τα θυμαράκια» (του Διονύση Σαββόπουλου πάνω στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη) και «Οι Γίγαντες του Βουνού» του Λουίτζι Πιραντέλο.

ΕΝΘΕΤΟ: Συλλεκτικό τεύχος «Θεατρικά».  Περιεχόμενα, μεταξύ άλλων:

Από τους φρενοβλαβείς του Μαρά-Σαντ στη σχιζοφρένεια του Χόλντερλιν», της Αν. Κολτσιδοπούλου.

-ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. Μια ξεχωριστή θεατρική περίπτωση

-Συζήτηση με τον Στρατή Καρρά

-Ματιές στο σύγχρονο αγγλικό θέατρο: Έντουαρντ Μποντ || «ΛΗΡ. Έντουαρντ Μποντ», Περίληψη του έργου και κριτική, του Μάρτιν Έσλιν.

-«Ο Μπρεχτ, το έργο, το θέατρο και η κινητοποίηση», του Πέτερ Χάντκε

-Πολιτικό θέατρο: Έρβιν Πισκάτορ

Απ’ τις αίθουσες του περασμένου χειμώνα», της Ελ. Παπασωτηρίου

Απ’ τις καλοκαιρινές σκηνές», του Γ. Χατζηδάκη

Ο Γυρολόγος» του Νίκου Ζακόπουλου

Οι Γίγαντες του Βουνού» του Λουίτζι Πιραντέλο [όλο το έργο]. Ο Σπύρος Ευαγγελάτος και οι συντελεστές της παράστασης μιλούν για τους «Γίγαντες του Βουνού» στο Εθνικό Θέατρο.

 

Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενημερώστε για την προσέλευσή σας.