Swell: Η κυρία Μπαρμπαρούσου, μακρινή απόγονος παριανών πειρατών, βασανίζεται από τον φόβο μήπως η υιοθετημένη της κόρη ανακαλύψει την αλήθεια για τους βιολογικούς της γονείς. Δώδεκα χρόνια νωρίτερα η συμβίωση μαζί τους υπήρξε μία κόλαση με απρόβλεπτη κατάληξη.
Σάββατο 28 Μαΐου στις 20:15 & Κυριακή 29 Μαΐου στις 22:00 στο Επί Κολωνώ
Τις ερωτήσεις μοιράζονται και απαντούν οι τρεις ηθοποιοί της παράστασης, Ελπίδα Τοπάλογλου, Μαρία Μπαταγιάννη και Κατερίνα Προκόπη.
Πως θα συστήνατε την ομάδα σας σε κάποιον; Τι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει;
ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ: Η ομάδα ARCADIA συστήθηκε μέσα στην πανδημία, από ανθρώπους με ποικίλα επίπεδα εμπειρίας στο χώρο του θεάτρου και των τεχνών, θέλοντας να επενδύσει σε ένα παραγωγικό μείγμα εμπειρίας και φρέσκων ιδεών. Στοχεύει να πειραματιστεί με νέες ιδέες, σύγχρονα θέματα, αναζητώντας τη δημιουργικότητα μέσα από τη συλλογικότητα. Αρκαδία/Arcadia ονομάζεται επίσης ο ποιητικός χώρος που συνδέεται με την αρμονία της φύσης, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται συνώνυμο μιας ουτοπίας. Εμείς λοιπόν αποφασίσαμε πως επιθυμούμε να εξερευνούμε μια καλλιτεχνική ουτοπία.
Γιατί αυτό το έργο σήμερα;
ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ: To Swell είναι ένα έργο που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι ένα έργο για την πανδημία. Είναι ένα έργο για τους ανθρώπους, για τις αποφάσεις τους, για τα παιχνίδια της μοίρας, για το μέλλον τους που άλλαξε, δημιουργώντας μία νέα πραγματικότητα. Αποζητούμε λοιπόν να μιλήσουμε για ένα σύγχρονο θέμα, να προβληματιστούμε, να αναρωτηθούμε, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, με πυρήνα μία συνθήκη παρόμοια με αυτήν που βιώσαμε, με μια ιστορία που θα μπορούσε, ίσως, να συμβεί και σε κάποιον από εμάς. Μία ανθρώπινη ιστορία.
Πιστεύετε στα Φεστιβάλ; Τι είναι αυτό που σας έκανε να πάρετε μέρος στο Off Off Athens;
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΡΟΚΟΠΗ: Πιστεύω πολύ στα φεστιβάλ διότι δίνεται η ευκαιρία σε κάθε ομάδα να παρουσιάσει το έργο της, σε νέα πρόσωπα να εμφανιστούν στον χώρο, καθώς και η ευκαιρία για την μεταξύ τους γνωριμία, πράγμα εξίσου σημαντικό. Το Οff Off Athens λοιπόν είναι ένα φεστιβάλ στο οποίο συμβαίνουν όλα τα παραπάνω. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι μια γιορτή γεμάτη έκφραση, με τις πιο όμορφες προθέσεις, και πολύ αγάπη για το θέατρο.
Τι θα αλλάζατε στο ελληνικό θέατρο αν είχατε ένα μαγικό ραβδί;
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΡΟΚΟΠΗ: Θεωρώ πως έχουμε αρκετά περιθώρια εξέλιξης στο ελληνικό θέατρο, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και σε ένα πολύ όμορφο σημείο. Υπάρχει πολύ όρεξη για δημιουργία. Ίσως αν δίνονταν περισσότερες ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες να άλλαζε μόνο του μορφή. Ίσως και όχι. Αλλά αν άλλαζα κάτι, θα ήταν αυτό.
Τι αγαπάτε στο ελληνικό θέατρο;
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗ: Αγαπάμε τους Έλληνες ηθοποιούς που κάθε φορά δουλεύουν αδιάκοπα, με μεράκι και μια ατελείωτη αγάπη γι’ αυτό που κάνουν σε συνθήκες, αρκετές φορές, όχι και τόσο λειτουργικές και με οικονομικές απολαβές που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητας καθώς και των ωρών εργασίας του.
Πείτε μας, γιατί να σας δούμε;
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗ: Γιατί είναι σημαντικό για εμάς να αγκαλιάσει το κοινό την παράσταση μας και να μας δώσει ώθηση να συνεχίσουμε το ταξίδι μας, κι όλοι μαζί ξανά μέσα στο θέατρο να ζωντανέψουμε μια ακόμα νέα ιστορία!
2014 © greek-theatre.gr ALL Rights Reserved. Όροι Χρήσης
Design & Development by E.K.