Μια συνάντηση με την Λιλή Τέγου από την ομάδα "Αίθουσα 10"

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 25/05/2022

Ένα σμάρι ανθρώπων, πολιτισμών, λαών, ψάχνει να βρει καταφύγιο. Στη βαλίτσα τους υπάρχουν μαρτυρίες από τα ταξίδια τους, τους αποχωρισμούς τους, τις ιστορίες τους και μπερδεύονται με μαρτυρίες, ταξίδια, αποχωρισμούς, ανθρώπους του παρελθόντος, που έμειναν στην ιστορία σαν μία μαύρη κηλίδα στα βιβλία της ζωής.

Πως θα συστήνατε την ομάδα σας σε κάποιον; Τι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει;
Η θεατρική ομάδα “Αίθουσα 10” σχηματίστηκε από μαθητές μου που συνάντησα σε χώρους που έχω διδάξει και συνεχίζω να διδάσκω. Είναι μία σύνθεση ανθρώπων με κοινή αισθητική. Αυτό που μας χαρακτηρίζει, πιστεύω, είναι ότι όταν θέλουμε να πούμε κάτι, δημιουργούμε την ιστορία μας αποκλειστικά εμείς. Από τα κείμενα μέχρι τα κοστούμια και τα σκηνικά μας. Είναι «χειροποίητες» οι παραστάσεις μας. Περνάμε όλοι από όλους τους ρόλους.


Γιατί αυτό το έργο σήμερα;
Αυτό το έργο ξεκίνησε με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης. Σήμερα βλέπουμε πάλι ιστορίες ανθρώπων ίδιες, με πόλεμο, μετανάστευση, απώλειες.


Πιστεύετε στα Φεστιβάλ; Τι είναι αυτό που σας έκανε να πάρετε μέρος στο Off off Athens; 
Φυσικά και πιστεύω στο Φεστιβάλ. Είναι μία γιορτή της τέχνης. Ανταλλάσσουμε ιστορίες. Μας δίνεται βήμα να πούμε τις ιστορίες μας. Το Off Off Athens είναι ένα από τα Φεστιβάλ που παρακολουθώ χρόνια. Μου αρέσει η αισθητική του και η ατμόσφαιρα που έχει και, χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ με αυτή την ομάδα.


Τι θα αλλάζατε στο ελληνικό θέατρο αν είχατε ένα μαγικό ραβδί;
Δεν ξέρω.. Δεν είμαι πολύ σίγουρη.. Μου αρέσει αυτό το πολύχρωμο που έχει το ελληνικό θέατρο αυτή τη στιγμή. Ταιριάζει πολύ στο λαό μας. Μπορείς να δεις τα πάντα, να ακούσεις τα πάντα και να διαλέξεις. Έχεις πολλές επιλογές. Ίσως θα ήθελα να υπάρχει τάξη και σεβασμός, σε κάποιες στιγμές. Να έχουμε παιδεία να αντιλαμβανόμαστε ότι είναι επάγγελμα . Αλλά και πάλι, αυτό μπορεί και να είναι η νοστιμιά του. Το μαγικό ραβδί θα το έστρεφα σε ‘μενα. Να μου δίνει πάντα τη χαρά να "βουτάω" σε νέες ιστορίες.


Τι αγαπάτε στο ελληνικό θέατρο; 
Αυτό το πολύχρωμο που ανέφερα, το πολυφωνικό, το εξωστρεφές, το ότι όλοι μας έχουμε διάθεση να πούμε ιστορίες.


Πείτε μας γιατί να σας δούμε;
Για να μοιραστούμε τις ιστορίες μας μαζί σας μέσα από τη ματιά μας. Να δημιουργήσετε τις δικές σας εικόνες.

 


Συντελεστές:

Θεατρική ομάδα: Αίθουσα 10

Σύλληψη/Σύνθεση/Σκηνοθεσία: Λίλη Τέγου

 

Ερμηνεύουν:

Ευαγγελία Δημητροπούλου, Αγγελική Κυρκοπούλου, Μαρίτα Κωστοπούλου, Ερρίκος Παλαιολόγος, Μαριάννα Πονηράκη, Θάνος Τσιάπλας, Αναστασία Χατζηρόδου

                                   

 

Το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=aJ7YsSe7EF8

 

  • Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά