Το ημερολόγιο ενός αποτυχημένου συγγραφέα στο Off Off Festival | 18-19.06

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 09/06/2019

 

Το Ημερολόγιο ενός Αποτυχημένου Συγγραφέα από την ομάδα Sickοφαντες παρουσιάζεται στο Off Off Athens Festival την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Ιουνίου. Ένας συγγραφέας προσπαθεί να ολοκληρώσει το αστυνομικό του μυθιστόρημα. Έγκλειστος και εγκάθειρκτος σε μια επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα, βιώνει την ιδιόμορφη ψυχεδέλεια μιας προσωπικότητας που ζει σε πολλαπλές πραγματικότητες. Ψευδαίσθηση ή αλήθεια, η διαδρομή του σε ένα σκληρό και άδικο κόσμο οδηγεί σε ένα σταυρικό μαρτύριο. Η Ανάσταση παραμένει ζητούμενο σ' αυτό τον σύγχρονο κύκλο των παθών.

Τρίτη 18 Ιουνίου στις 20:15 & Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 22:00

 

 

Πως θα συστήνατε σε κάποιον την ομάδα σας;

Η ομάδα Sickοφαντες έρχεται να εισάγει μια νέα πρόταση στο χώρο της avant garde δημιουργίας. Το θεατρικό κείμενο αποτελεί πάντα την πλατφόρμα και το εφαλτήριο για την έναρξη ενός παραστατικού συμβάντος. Σ'αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται ποιητές, θεωρητικοί του θεάτρου, σκηνοθέτες, εικαστικοί και φυσικά ηθοποιοί. Όλοι έχουν ένα κοινό παρονομαστή: αναζητούν την αλήθεια μέσα από την αναμέτρηση με τους εσωτερικούς τους δαίμονες. Άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων που θέλουν να μοιραστούν την δική τους κραυγή απόγνωσης και διαμαρτυρίας για μια πραγματικότητα που μοιάζει με σαλάμι στο προσωπο της Τζοκοντα, μια πραγματικότητα χωρις αισθητική και χωρίς ηθική.

 

Τι σας προκάλεσε να καταθέσετε πρόταση στο Φεστιβάλ;

Το Φεστιβάλ Off Off Athens έρχεται να εισαγάγει νέες ιδέες φέρνοντας στο προσκήνιο δημιουργούς που το καλά εδραιωμένο σύστημα δεν θέλει να ακούει και να βλέπει. Ο ρηξικέλευθος χαρακτήρας του φεστιβάλ ταιριάζει με την ομάδα Sickοφαντες που κάνει την δική της επανάσταση ενάντια στην σάχλα, στην κενότητα, στην επιφανειακή λάμψη που σκιάζει τελικά την ουσία. Οι Sickοφαντες τολμούν να σοκάρουν με την ωμότητα τους και οι διοργανωτές του φεστιβάλ τολμούν να δίνουν βήμα στους Sickoφαντες.

Πείτε μας ένα καλό λόγο για να έρθει κάποιος να δει την παράστασή σας. 

Το έργο Το ημερολόγιο ενος αποτυχημένου συγγραφέα δεν είναι ένα μοιρολατρικό αφήγημα για τον βίο και την πολιτεία ενος οποιουδήποτε πνευματικού ανθρώπου σε ένα απάνθρωπο και αμοραλιστικό περιβάλλον. Πρόκειται για ενα έργο που μας εισάγει στον εσωτερικό κόσμο του συγχρόνου ανθρώπου που συνθλίβεται και παραληρεί απο τον πόνο που του προκαλεί η φρίκη και η αγριότητα της αστικής μας ζούγκλας. Η παράσταση είναι ένα θρησκευτικό βυζαντινό δράμα του 21ου αιώνα όπου ο άνθρωπος ως νέος Χριστός καλείται να επιβιώσει σε ενα απάνθρωπο περιβάλλον. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για να έρθει να δει κάποιος αυτή την παράσταση: για να δει και να αναγνωρίσει την ίδια την ψυχή του στον καθρέφτη, για να λυτρωθεί από το ψέμα της ωραιοποίησης και του εξωραϊσμού μιας αποφωλιάς πραγματικότητας, για να χαρεί και να ευφρανθεί με το κουράγιο του να αντέχει να βλέπει την αλήθεια κατάματα.

 

Πιστεύετε ότι το ελληνικό θέατρο έχει χώρο για τις νέες ομάδες;

Το ελληνικό θεατρικό γίγνεσθαι είναι ελεύθερο και προοδευτικό. Οι διαμορφωτές άποψης της κοινωνίας όμως ειναι συντηρητικοί, υποκινούμενοι και υστερόβουλοι. Πολλές αξιόλογες παραστάσεις καταποντίζονται επειδή κάποιοι τις μποϋκόταραν. Ίσως ευθύνονται κάποιοι κριτικοί Θεάτρου, ίσως πάλι καποιοι παράγοντες που επιθυμούν να βάζουν την κοινωνία σε καλούπια και να την απομακρύνουν από ιδέες και καλλιτεχνικές πρωτοπορίες που μπορεί να φυτέψουν στα μυαλά των ανθρώπων την αμφισβήτηση και την ανατροπή του διεφθαρμένου και φαύλου συστήματος.

 

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον; 

Τα όνειρα είναι συνήθως μια διέξοδος σε ένα κόσμο ψευδαισθήσεων. Εμείς δεν θέλουμε μαγεία, θέλουμε μόνο ρεαλισμό. Είμαστε στρατευμένοι στον εαυτό μας και έτοιμοι να φτάσουμε στα άκρα για να αποτρέψουμε την αλλοτρίωσή του απο τις καθημερινές εκρήξεις της ανθρώπινης αθλιότητας. Τα όνειρά μας είναι αποκλειστικά η πνευματική μας δημιουργία.

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Sickοφάντες

Κείμενο: Τειρεσίας Λυγερός

Σκηνοθεσία: Ανθούλλης Δημοσθένους

Σκηνικά: Αντώνης Νεοφύτου

Κοστούμια: Ανθούλλης Δημοσθένους

Μουσική / Φωτισμοί: Ανθούλλης Δημοσθένους

Φωτογραφίες / Trailer παράστασης: Sickοφάντες

 

Ερμηνεύει:

Γιάννης Ζαραφωνίτης

 

To trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=RiGoD7NZiGU&t=2s

 

  • Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά