Ας το πάρει το ποτάμι στο Off Off Athens 3 & 4 Ιουνίου

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 04/06/2019

Ας το πάρει το ποτάμι μας προτρέπει η ομάδα των Ιφιγένειας Γρίβα, Μαρίας Νίκα, Παναγιώτη Ιωσηφίδη, Νικόλα Χαλδαιάκη, Μαρίας Χανιωτάκη, Θωμά Οικονομάκου στο Off Off Athens Festival στο Θέατρο Επί Κολωνώ.

Ήταν ένα καλοκαιρινό πρωινό. Ο αέρας φυσούσε απαλά, αλλά ο ήλιος έκαιγε δυνατά. Όλα έμοιαζαν στη θέση τους μιας και όλα είχαν ησυχάσει από την βουή του κόσμου. Ο καφές περίμενε πάνω στο τραπέζι και το φαγητό είχε αρχίσει να ψήνεται.. το βλέμμα που έπεσε ακαθόριστα έξω από το παράθυρο χάθηκε όταν ένα τηλεφώνημα είχε την ερώτηση: «Μια μυγδαλιὰ και δίπλα της, εσύ. Μα πότε ανθίσατε; Η απρόσμενη επιστροφή στο σπίτι των παιδικών χρόνων θα γεμίσει τις ζωές των ηρώων με όλα όσα είχαν αφήσει στη λήθη. Βαρύς.

Μ’ ένα κεφάλι σαν αυγό Χωρίς μάτια χωρίς χαρακτηριστικά.

Ξαναγυρίζεις».

 

 

Πως θα συστήνατε σε κάποιον την ομάδα σας;

Θα την συστήναμε μ’ ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο του Αλεξαντρ Γκριν «Δεν έχω πολύ χρόνο και το θέμα επείγει. Έχω να σας προτείνω μια δουλειά με πολλά λεφτά. Συγκεντρώστε μια ορχήστρα, αλλά όχι από αυτούς τους λιμοκοντόρους με τα επίσημα πένθιμα πρόσωπα που, μέσα στη μουσική τους σχολαστικότητα ή, ακόμη χειρότερα, μέσα στους γαστρονομικούς τους ήχους, έχουν ξεχάσει την ψυχή της μουσικής και βυθίζουν αργά τη σκηνή στο πένθος με τους περίπλοκους θορύβους τους- όχι . Συγκεντρώστε τους δικούς σας, αυτούς που μπορούν να κάνουν την απλή καρδιά μιας μαγείρισσας ή ενός υπηρέτη να δακρύσει.»

Τι σας προκάλεσε να καταθέσετε πρόταση στο Φεστιβάλ;

Βλέποντας το βήμα που δίνει το φεστιβάλ σε νέες ομάδες και σε συνδυασμό με τη βαθιά ανάγκη μας να πούμε με το δικό μας τρόπο μια ιστορία καταλήξαμε ότι η κατάθεση πρότασης ήταν μονόδρομος.

Πείτε μας ένα καλό λόγο για να έρθει κάποιος να δει την παράστασή σας.

Ο λόγος θα ήταν για να μοιραστεί βουβά με εμάς όλες αυτές τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει ανέγγιχτες στη ζωή του και βρίσκονται εκεί σαν αγκάθια . Το μοίρασμα φέρνει πάντα μια ανακούφιση σαν ένα κρυφό μυστικό που θα μείνει μεταξύ μας.

Πιστεύετε ότι το ελληνικό θέατρο έχει χώρο για τις νέες ομάδες;

Πιστεύουμε πως ο χώρος για τις νέες ομάδες υπάρχει, αρκεί και εμείς να παλέψουμε γι’ αυτόν. Να πιστέψουμε στις ιδέες μας , στο «καινούργιο» που θα Τι ονειρεύεστε για το μέλλον φέρουμε και να μην φοβηθούμε να το υλοποιήσουμε.

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;

Ονειρευόμαστε να χαμογελάμε περισσότερο, να συγχωρούμε με μεγαλύτερη ειλικρίνεια, να πλατύνουμε ακόμα πιο πολύ την καρδιά μας και να ζούμε στο τώρα πιο συνειδητά γιατί το να θέλουμε τον ουρανό χωρίς να περάσουμε από την γη - είναι και αυτό μια τρέλα! 

 

Συντελεστές

Θεατρική ομάδα: Ιφιγένεια Γρίβα, Μαρία Νίκα, Παναγιώτης Ιωσηφίδης, Νικόλας Χαλδαιάκης, Μαρία Χανιωτάκη, Θωμάς Οικονομάκος

Κείμενο: Η ομάδα

Σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Γρίβα

Σκηνικά/Κοστούμια: Η ομάδα

Μουσική: Η ομάδα

Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Φωτογραφίες: Αναστασία Λιάπη, Φωτογραφία σκίτσο: Μαρία Νίκα, Άρης Τρουπάκης

 

Ερμηνεύουν: Ιφιγένεια Γρίβα, Μαρία Νίκα, Παναγιώτης Ιωσηφίδης, Νικόλας Χαλδαιάκης

 

Το trailer της παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=z4zqf5gquQ8&feature=youtu.be

 

•          Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά