Γιοί και κόρες από την ομάδα 4και κάτι | Off-Off 29-30.05.2019

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 29/05/2019

Με το έργο του Γιάννη Καλαβριανού Γιοί και Κόρες μας συστήνεται η ομάδα 4και κάτι στο Off-Off Athens Festival στο Επί Κολωνώ στις 29 Μαΐου στις 20.15  και στις 30 Μαΐου στις 22.00.

Η παράσταση βασίζεται πάνω σε ιστορίες - αναμνήσεις παππούδων και γιαγιάδων, που τους ζητήθηκε να θυμηθούν μια ιστορία, που σημάδεψε τη ζωή τους. Επιλέγονται ιστορίες που είναι συνδεδεμένες με ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας και όχι μόνο. Πώς βγαίνει στην επιφάνεια μέσα απ’ αυτές τις αναμνήσεις, ένας πρότερος εαυτός, νέος, γεμάτος ενέργεια, που ερωτεύεται, ελπίζει, ονειρεύεται; Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές των ιστοριών θυμούνται μέσα από δύσκολες εποχές (πόλεμος, εμφύλιος, μετανάστευση). Άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές, διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο, διαφορετικές επιλογές και περιβάλλον, έχουν τελικά αυτό το κοινό χαρακτηριστικό στις ιστορίες τους: την αναζήτηση της ευτυχίας!

 

 

Πως θα συστήνατε σε κάποιον την ομάδα σας;

 Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από 2 χρόνια περίπου, από ανθρώπους που είχαν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν σε εφηβικά σχήματα και με την προσθήκη άλλων που τότε γνωρίσαμε. Σκοπός; H αναζήτηση   δρόμων και τρόπων έκφρασης της δημιουργικότητας και της ανησυχίας που οδηγεί άλλωστε κάθε καλλιτέχνη, να μην στέκεται αλλά να μεταφράζει με τη δική του προσωπική γραφή και ματιά την εικόνα, την κίνηση, το φως και τον ήχο που περικλείεται μέσα σε κάθε κείμενο.

 Ήταν η ανάγκη όλων μας να μην αφήσουμε το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού μας να ξεχαστεί μέσα στην ενήλικη ζωή μας.

Κι έτσι δημιουργήθηκαν οι 4και κάτι!!!!

 

Τι σας προκάλεσε να καταθέσετε πρόταση στο Φεστιβάλ;

To Φεστιβάλ είναι το μέσο να προβάλουμε τη δική μας γραφή σε ένα ευρύτερο κοινό και να γίνουμε μέρος μιας Θεατρικής γιορτής που δίνει βήμα σε όποιον νομίζει πως έχει κάτι να πει.

 

Πείτε μας ένα καλό λόγο για να έρθει κάποιος να δει την παράστασή σας. 

Μμμμ για να δούμε!!   Πιστεύουμε και αγαπάμε αυτό που κάνουμε πάνω στη σκηνή και γι’ αυτό το αντιμετωπίζουμε με σεβασμό  αλλά και με τον ενθουσιασμό της δημιουργίας. Το έργο που επιλέξαμε το κοιτάξαμε με τη δική μας ματιά και αισθητική, οπότε ο θεατής θα δει μια νέα πρόταση, πάνω σε ένα πολυ όμορφο κείμενο.

 

Πιστεύετε ότι το ελληνικό θέατρο έχει χώρο για τις νέες ομάδες;

Πιστεύουμε πως η τέχνη γενικά δεν πρέπει να μένει στάσιμη. Είναι αυτό που λένε να περιμένεις δηλητήριο από το στάσιμο νερό. Γι’ αυτό πρέπει να δημιουργείται χώρος για νέες ομάδες, νέες ιδέες και ευτυχώς το κοινό μόνο του τον δημιουργεί επιλέγοντας πολλές φορές δουλειές νέων ανθρώπων που δεν έχουν το budget ούτε τα σκηνικά ούτε τις μεγάλες σκηνές, αλλά έχουν κάτι νέο, φρέσκο να πούνε. Κι αυτό είναι παρήγορο. Δίνει ελπίδα.

 

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον; 

Να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε μέχρι τώρα. Να συνεχίζονται να γράφονται όμορφα νέα κείμενα και να μην εγκαταλείψουμε ποτέ την δημιουργική μας πλευρά, επικοινωνώντας την με τον καλύτερο, για μας, τρόπο.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ:Τζωρτζής  Ζαλογιάννης


Συντελεστές

Θεατρική Ομάδα: 4και κάτι

Κείμενο: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Ντακόλια, Όμηρος Πρώιος

Φωτισμοί / Σκηνικά: Κωνσταντίνα Ποντίκη

Κοστούμια: Ομάδα 4και κάτι

Μουσική: Ιωάννα Ντακόλια

Κίνηση: Βαρβάρα Χρυσή, Έλενα Χρηστίδη

Φωτογραφίες: Τζωρτζής Ζαλογιάννης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ομάδα 4και κάτι

Trailer παράστασης: Κωνσταντίνα Ποντίκη, Τζωρτζής Ζαλογιάννης

Ερμηνεύουν: Χρυσή Βαρβάρα, Σωτήρης Γιώτης, Δάφνη Χιώνη, Έλενα Χρηστίδη
 

Το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=bexxcvVQZSU&feature=share

  • Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά