Ξένοι, 1998

6 άνδρες – 4 γυναίκες

Παναγιώτης Μέντης

Στους Ξένους ξεδιπλώνεται μια οικογενειακή ιστορία με κεντρικές ηρωίδες δυο γυναίκες. Η πρώτη, η κυρία Μπεθ, (Ελισάβετ) μετανάστρια με καταγωγή από την Ελλάδα θα βρεθεί στην Αμερική μετά το γάμο της με έναν Ιρλανδό υπαξιωματικό του Αμερικάνικου στόλου μετά τη λύση του Β παγκοσμίου πολέμου και του Ελληνικού εμφύλιου. Η δεύτερη, Ρωσίδα η Κάτια, θα βρεθεί επίσης στην Αμερική μετά την διάλυση της Σοβιετικής ένωσης και μέσω ενός γραφείου συνοικεσίων, που πλασάρει κορίτσια είτε για νύφες, είτε για εκπόρνευση.

Η κυρία Μπεθ μάνα τεσσάρων αγοριών που προσπαθούν να ενταχθούν στην Αμερικάνικη κοινωνία και να αποκτήσουν ρίζα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη ζωή της Κάτιας, θα πολεμήσει, ακόμα και με τον κίνδυνο έχθρας ανάμεσα στα αγόρια της και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια μιας νέας γυναίκας που το ξερίζωμα από τον τόπο της έχει πολλά κοινά με τον δικό της ξεριζωμό.

Μια ιστορία που ψάχνει τα σημάδια και τις πληγές της μετανάστευσης, όταν αυτά φαινομενικά έχουν δώσει τη θέση τους σ’ αυτό που ονομάζεται ένταξη στην καινούρια κοινωνία και αποδοχή.

 

 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Εκτός έδρας, 2003

3 άνδρες – 1 γυναίκα

Οι γυναίκες στη θάλασσα, 2002

3 άντρες – 2 γυναίκες

Εθνική Πινακοθήκη, 2000

5 άντρες – 4 γυναίκες (5 ηθοποιοί)

Ξένοι, 1998

6 άνδρες – 4 γυναίκες

La Cumparsita, 1997

1 άντρας – 1 γυναίκα

Ριάλιτι και σόου, 1996

3 άντρες - 4 γυναίκες

Άννα είπα!, 1992

3 άντρες - 4 γυναίκες

Playmobil, 1989

6 άντρες – 1 γυναίκα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΗ

Από το 1993, όταν παρουσιάζεται από σκηνής το πρώτο του έργο έως σήμερα, ο Παναγιώτης Μέντης αποτελεί μια σταθερή παρουσία στην ελληνική θεατρική γ...