Ο Ντελικανής

επί σκηνής, που υμας μεταφέρει στην Κρήτη του '50, για να παρακολουθήσουμε την απότομη ενηλικίωση ενός παιδιού στο στενό κοινωνικό περιβάλλον της Κρήτης. Μέσα από κωμικά και δραματικά επεισόδια ακολουθούμε τα βήματα του Ντελικανή, ως την ανέλιξη του σε σύμβολο της αιώνιας νεότητας!

Το έργο ανεβαίνει με πρωτοβουλία της Εταιρίας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με σκοπό να τιμήσει τα 80 χρόνια από το πέρασμα στην οριστική αθανασία του Ελευθέριου Βενιζέλου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, της Εθνικής Χοροαθλητικής Ομοσπονδίας και της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, μιας και θα είναι η πρώτη φορά που μια παράσταση στο Ηρώδειο θα έχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Μανώλης Σκουλούδης

 

Συντελεστές

Προσαρμογή για το θέατρο και επιμέλεια: Ηλίας Μαλανδρής

Λαογραφική μελέτη & χοροδιδασκαλία: Γιώργος Φραγκάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Κούλα Γαλιώνη

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος

Ήχος: Δημήτρης Μπουρμπούλης

Θεατρική κίνηση: Βάσια Αγγελίδου

Φωτογραφίες: Γιούλη Γεωργαντίδου

Διερμηνεία στη νοηματική: Σοφία Ρομπόλη & Μαρία Βλάμη

Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

Οργάνωση παραγωγής: Διόνυσος

Ειδικά για την παράσταση εικαστικός σχεδιασμός: Αλέκος Φασιανός

Παίζουν: Μαρία Τζομπανάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Σοφία Μουτίδου, Βίβιαν Κοντομάρη, Δέσποινα Πόγκα, Νίκος Τσεργάς, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ρενάτα Καπετανάκη, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, Χριστίνα Γερογιάννη, Γιώτα Βόκαλη, Φανή Παρλή, Γεωργία Κυριακίδου, Περικλής Ματαράγκας και σε πρώτη εμφάνιση οι Αλέξανδρος Ψυχράμης, Γιάννης Γρηγοράκης, Ιωάννης Καρέλλης, Τόμας Τζόρτα, Ελένη Καρατσόλη και η μικρή Κατερίνα Τουσούνη. Φιλική συμμετοχή Πάνος Σκουρολιάκος και Τέλης Ζώτος.

Μαζί τους τραγουδούν οι Αρετή Κετιμέ, Ελένη Πέτα, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ανδρέας Σμυρνάκης, Γεωργία Βεληβασάκη και οι Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Μάνος Μουντάκης, Μανόλης Αλεξάκης, Μανόλης Κακλής, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Ειρήνη Δερέμπεη, Κάρολος Κουκλάκης, Μανόλης Κονταρός, Αντώνης Καραγιαννάκης, Ηλίας Τουσούνης κ.ά

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα
Πρώτη Παράσταση:
9/10/2016
Τελευταία Παράσταση:
9/10/2016
Ημέρες & ώρες:
Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια:
65€ - 10€