Αγγέλα

Με αφορμή την κυκλοφορία της ανθολογίας δέκα θεατρικών έργων του νεοελληνικού ρεπερτορίου στα γαλλικά, σε επιμέλεια του Olivier Descotes (Panorama des écritures théâtrales de la Grèce moderne, 1830-1958, εκδόσεις L’Espace d’un instant), ο Ludovic Lagarde, διευθυντής της Comédie de Reims, σκηνοθετεί την ανάγνωση της Αγγέλας με Έλληνες γαλλόφωνους ηθοποιούς.

Στη δεκαετία του 1950, η Αγγέλα εγκαταλείπει το χωριό της για να εργαστεί ως υπηρέτρια σε μια μεγάλη αθηναϊκή οικογένεια. Γνωρίζει άλλες νεαρές γυναίκες με τις οποίες μοιράζεται τις ελπίδες της για μια καλύτερη ζωή. Στο έργο αυτό σκιαγραφείται ένα συγκλονιστικό πορτρέτο της Ελλάδας μετά τον εμφύλιο.

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο 
Γιώργος Σεβαστίκογλου
 
Μετάφραση
Jacques Bouchard, Gilles Decorvet, Μυρτώ Γόντικα, Michel Grodent, Paule Rossetto, Henri Tonnet, Michel Volkovitch
 
Σκηνοθετική επιμέλεια
Ludovic Lagarde
 
Βοηθός σκηνοθέτη
Αλέξανδρος Βαμβούκος

Μουσική
Θάλεια Ιωαννίδου
 
Ερμηνεύουν
Μαρία Αποστολακέα, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Νίκος Γιαλελής, Άρης Μπαλής, Δημήτρης Ντάσκας, Κίττυ Παϊταζόγλου, Αγλαΐα Παππά, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελεάνα Στραβοδήμου, Marie-Christine Vandoorne
 
Σε συνεργασία με
the Comédie de Reims

Πληροφορίες για την παράσταση

Θεατρική Ομάδα:
Φεστιβάλ Αθηνών - Γαλλικό Ινστιτούτο - Comedie de Reims
Χώρος
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31 Κολωνάκι
Πρώτη Παράσταση:
8/07/2015
Τελευταία Παράσταση:
8/07/2015
Ημέρες & ώρες:
21.00
Εισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη με κουπόνια προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Τα κουπόνια θα είναι διαθέσιμα την ημέρα της εκδήλωσης από τις 19.00’ στην υποδοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου.