Τέρατα

1η Μαΐου 1895. Σικάγο. 30 χρόνια από το τέλος του Εμφυλίου. Σε μια μικρή, σκονισμένη πλατεία της πόλης, έχει στηθεί η τέντα του φημισμένου, αλλά τώρα πια ξεπεσμένου, περιοδεύοντος τσίρκου Lalloo.

Ζώα, τέρατα, άνθρωποι, κάνουν νούμερα προς τέρψη του κόσμου. Βασικά πρόσωπα του έργου δυο σιαμαίες αδερφές, η Καμίλ και η Φλο καθώς και ο Μικέλ, ο νάνος φροντιστής των νούμερων του τσίρκου. Ένας περίεργος κόσμος ξεδιπλώνεται με ίντριγκες, κουτσομπολιά, και μυστικά τόσο κοινά αλλά και τόσο ξένα σε μας.

Υπάρχει μια έκπληξη και η μια αδερφή την ανακοινώνει. Υπάρχει η ιστορία των πρώτων σιαμαίων που μεταφέρει ο Μικέλ. Υπάρχει κάτι παράξενο αυτή τη βραδιά. Ίσως δεν υπάρχει κοινό, ίσως οι δύο σιαμαίες να μην είναι αδερφές, ίσως να ζούνε μία διαρκή πρόβα, ίσως να είναι μία ξεχωριστή μέρα, ίσως να είναι μία μέρα σε λούπα.

Ένας κόσμος, που κινείται κάπου ανάμεσα στο εσωτερικό του ανθρώπου και στη λειτουργία του σύμπαντος. Ένας εφιάλτης που δεν ξυπνάει, παρά γυρίζει συνεχώς γύρω από τον εαυτό του.

Ένα έργο για ένα τσίρκο άδειο. Παραισθησιογόνο. Μια παράσταση που παρεμβαίνει στις αισθήσεις μας, στην ίδια μας τη θερμοκρασία, στις μυρωδιές και στα βαθιά μας βιώματα, για να συναντήσει -επί τέλους- τα τέρατα που ζούνε μέσα μας.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Διαμαντής Γκιζιώτης

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Αλέκος Φασιανός

Συνεργασία στη σκηνογραφία: Ζωή Αρβανίτη

Συνεργασία στο Κοστούμια: La Reina

Μουσική: Βύρων Κατρίτσης

Φωτισμοί: Νύσσος Βασιλόπουλος

Ειδικές Κατασκευές: Δέσποινα Μάλλη

 

Παίζουν: Κατερίνα Ζιώγου, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Μάνος Πετροπουλέας, Θωμάς Χαβιανίδης

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Cartel Τεχνοχώρος, Αγ. Αννης & Μικέλη 4, Βοτανικός, τηλ.: 6939898258
Πρώτη Παράσταση:
16/02/2015
Τελευταία Παράσταση:
7/04/2015
Διάρκεια:
90'
Ημέρες & ώρες:
Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη στις 21.15
Εισιτήρια:
12€, 8€